Yessss….. I am ALWAYS right!!! INGAT TU!

Yessss….. I am ALWAYS right!!! INGAT TU!

Dulu masa aku mula2 start tulis blog, aku tulis apa saje untuk luahkan perasaan aku. Bila start blog ni, aku agak berbelah bagi nak bare all sebab : 1. blog ni nama aku, 2. ada orang yang kenal aku baca blog ni, 3. tak semua orang paham apa yang sebenarnya aku nak sampaikan dan kemudian buat andaian yang bukan2. Sebenarnya blog aku ni defeats it’s purpose sebab aku tak boleh nak meluahkan perasaan hati aku. Stress tau tak?

I am a person who has lead a very colourfull life. I felt, once a upon a time IF  by writing these ‘colourfull’ experience, maybe, MAYBE boleh dijadikan iktibar for other people NOT TO MAKE the mistakes that i did. Dalam dunia ni, rambut memang sama hitam tapi hati? Kadang2 bila aku bercerita ada orang ingat aku nak tunjuk terer, bila aku kongsi masaalah, orang rasa menyampah nak dengar atau pun dalam diam judge aku and think : eeeee….. teruk nyer dia ni, sekurang2nye aku tak buat macam tu. Ada orang pulak bila tau cerita, akan gunakan balik cerita aku as a paku buah keras ataupun sebagai senjata untuk meruntuh kan rumahtangga aku. Aku tak menulis kekejian diri aku sebab aku nak jaga maruah suami aku. Dia deserve yang terbaik dari aku, tak kira lah walau dia bohong aku ke, dia ada pompuan lain ke,apa sekali pun lah yang dia buat selagi tak pukul bantai aku, tak lari dari hukum, dia kan SUAMI aku? Syurga aku tu terletak pada dia. Salah  ke kalau aku hipokrit sebab aku nak jaga maruah dia? Aku bukan perfect, belum boleh jadi isteri mithali lagi… entah2 tak sampai pun ke taraf itu…tapi tak salah rasanya kalau mencuba (sila muntah)…

Aku memang rasa diri aku je yang betul, that’s why aku tak ramai kawan… susah kan nak berkawan kalau aku kena bertolak ansur, mana boleh… semua orang tak betul, aku SAJA yang betul. Lagi satu, aku tau pasal SEMUA BENDA dalam dunia ni, korang semua apa tau? Cuba kau tanya aku, apa yang aku tak tau? SEMUA BENDA aku tau lah…..

Aku memang penting kan diri sendiri sebab kalau tak penting kan diri sendiri, siapa yang nak penting kan diri aku? (pathetic kan..?)

Untuk orang itu, ye lah… aku salah tulis sebenarnya, aku menjauhkan diri bukan sebab aku tak nak bersubahat tapi sebab aku dah malas nak dengar. Puas hati? Kalau aku tak nak bersubahat, aku patut masuk campur and stop it, bukan setakat buat tak tahu tapi aku malas, aku hipokrit.

Jadi… tolong lah ingat, ini  blog aku, AKU je yang BETUL, kalau nak tinggal kan komen, puji-pujian saje, tak payah nak puji diri korang  ataupun meng~defend diri atau pun membetul kan keadaan… sebab……. AKU JE YANG BETUL…..

2 Responses »

  1. khakhakahakh!~ padan muke.. tu la nak blogging sgt. blogging sbg. satu medium utk melepaskan geram & meluahkan perasaan adalah satu langkah yg kurang bernas (berdasarkan pengalaman)

    kesimpulannya buat la blog yg mendatangkan profit mcm aku. kih kih!~ yumx2..

  2. besar mulut ko ketawa… burukkk dolllllll……

    hihihi (ketawa sopan dan tak keji macam ko)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>