Wordless = No Words, yes?

Wordless = No Words, yes?

Aku perasan blog2 yang aku stalk, bila hari rabu je kadang2 diaorang letak title post – wordless wednesday. Aku tau menatang ni dah lama ada kat blog2 mat salleh la, orang melayu pun ada buat, cuma lately ni, blog2 masak kakak2 dan abang2 melayu yang aku stalk, join the bandwagon…

Yang aku tak paham la kan…. from my understanding, yang tak berapa nak bijak sangat ni… wordless tu makna dia no words, which means kalau translate ke bahasa melayu tiada perkataan. JADI kenapa makcik2 ni dengan VANGGA NYE POST WORDLESS WEDNESDAY DAN MEMBEBEL2 dalam blog dia? Aku tau lah blog dia tapi macam bangang sangat pulak aku tengok… Setahu aku, wordless wednesday ni ialah bila kita cuma post gambar setiap hari rabu, kalau ada pun ayat – caption pasal gambar yang dipost tu. Most people, caption pun tak letak.. just gambar and gambar pun, ada lah quality or means something, kelakar or anything la… Kalau tak paham makna ayat tu, jangan le ikut membuta tuli, tak payah lah letak wordless kalau nak menceceh jugak ahkak hoyy.. tak ferlu nak join the bandwagon, jadilah diri kita yang sebenarnya…kalau dah burung murai tak kan jadi cacing tanah punye….

Eleh, korang yang terasa dan marah kalau baca aku tulis ni, be honest la, korang pun sebenarnya meluat gak, cuma konon sopan, tak nak kutuk… piiiraahhh!!

Aku pun nak create jugak lah theme untuk hari ahad, SUNDAYS PISS OFF! Amacam…? Boleh take off tak? macam wordless wednesday tu..? muahahahahaha (evil laugh sampai terkentut-kentut! HAMBEK KO!)

To see the real wordless wednesday pi sini ——-> PI!

2 Responses »

  1. hahahaha memati la ingatkan i sorg je yg nmpk benda ni.. rupa2nya u pon nmpk jugak. yeszaaa.. wordless wednesday tp entry masih pjg berjela mcm hari2 biasa. hahahaha. senang cm kita.. sunday monday tuesday what day pon bebel saje sesedap rasa. hahahaha

  2. yeszaa.. tak payah nak ikut sangat trend, lebih baik jadi diri sendiri. Kalau dah suka brok, brek why deny yourself.. hihi..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>