Turning Tables…

Turning Tables…

Seperti biasa, aku copy paste dari wall kawan..aku suka dengan apa yang dia tulis… sendiri nak tulis macam ni tak pandai, bila terbaca ni macam kena dengan apa yang ada dalam jiwa ni kan..so harus copy paste and taruk dalam blog sendiri… untuk diri sendiri dan untuk orang itu yang kadang-kadang datang mengendap kat sini… 

Yang dinanti,
bukan limpahan janji dengan intan permata,
cukuplah akad dan janji setia.

Dan yang akan terjadi,
andai tak sama kehendak hati,
dikau kan redha ketetapan Ilahi,
itulah ketentuan sejak azali.

kadangkala Allah swt sembunyikan matahari, Dia datangkan petir dan kilat. Kita menangis dan tertanya-tanya, kemana menghilangnya sinar. Rupa-rupanya Allah swt nak hadiahkan kita pelangi. Cinta yang disemadikan tidak mungkin layu selagi ada imbas kembali. Hati remuk kembali kukuh selagi ketenangan dikecapi. Jiwa yang pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada. Parut lama pastikan sembuh selagi iman terselit di dada. Kekayaan yang paling kaya adalah akal, kemiskinan yang paling besar adalah jahil, keburukan yang paling hodoh adalah sesat.

Tidak berguna adanya mata andai tidak dapat melihat, tak guna adanya hati kalau tak tahu menilai. Nilailah hati itu dengan teliti sebelum pergi mengundur diri kerana segalanya bermula dengan niat yang bertempat di hati…

rahsia allah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>