Tales from the Crypt….

Tales from the Crypt….

Hari ni aku tak moody tapi orang-orang yang berinteraksi dengan aku semua nya mentally challenged dan buat aku moody (boleh? blame it on other people? hahaha). First, i am coming down with a cold, my nose is runny and my throat is scratchy and feeling generally like crap! AND all because some workaholic in the office yang tak reti nak ambik cuti bila sakit…. She was hacking like an angry chihuahua all over the office yesterday, no doubt spreading her germs at the same time before finally succumb to the fact that she’s sick and took the day off. Yang aku geram tu, not before spreading her chihuahua germs!

Then after lunch, masa aku dalam lift, kebetulan pulak aku share dengan satu ah soh ni, aku macam biasa lah muka stoic macam batu, tak de makna nak beramas mesra and you know what the old bag said to me? AWAK NI SANGAT GEMUK LAH!!!! Sumpah OK, i am not making this up! My first reaction was to duduk atas nyonya kertu tu, sambil henyak2 bontot aku yang gemok gedempol ni atas badan dia, sampai tulang tua dia yang rapuh tu hancur berdebu sambil cakap, MATI, MATI, MATI LAH KAU, TUA NAK MAMPUS??!! But then i was raised better than that sebab kalau aku cakap macam tu, aku pun sama level dengan si cina tua yang tak beradab tu, so aku just tengok sebelah mata and said ye ke? Then you know what the blardy old bitch said, SAYA ADA SATU KOPI BOLEH….. belum sempat dia habiskan ayat dia, aku terus potong dengan suara yang babi serius dan garang, cakap, EH, TAK MAU LAH!! WTF??! Lepas tu, core temperature aku dah naik and aku tak boleh tahan lagi, aku cakap kat dia, YOU NI SO BLOODY RUDE CAKAP MACAM TU KAT I…. Kau tau dia cakap apa?? AAAAAA… APA? Tapi aku tak give up sebab memang dah reach boiling point, aku cakap kat dia PERGI MATI LAH!! Aku tau memang aku kurang ajar tapi aku dah tak boleh tahan ok, aku tau kita patut sayang orang tua tapi kalau orang tua yang tak sedar diri dah tua, pakai legging kaler fluorescent pink (boleh bayang kan tak kaki orang tua yang geleber dan kecut pakai legging…??), t-shirt ketat kaler shocking pink dengan print zebra dan rambut dia kaler merah (seriously RED) dengan her blinding white uban roots and sound aku, aku ni gemuk sangat as if i am encroaching her breathing space….. memang cari nahas lah!  Aku tak dengar apa come back si tua tu masa aku suruh dia pergi mati sebab aku dah keluar lift. Lagi satu, macam tu ke cara approach customer? Seriusly, berapa ramai gemuk gedempol diluar sana yang dia boleh convinced with her callous tactics? Aku rasa dia patut joint venture dengan company ni lah…

Dah la berlagak, TER miang dengan jaya nya pulak tu….

Lepas tu, petang sikit, masa aku tengah busy, boleh pulak tiba2 muncuk seorang akak yang agak gempal jugak depan meja aku…. serius buat aku terperanjat ok, bukan nye nak bagi salam… pakai tudung tu, tak kan lah bukan orang islam kan? AND aku pun pakai tudung bukan togel, so there’s no mistaking me as a non muslim. Geram betul aku, lepas tu aku tengok mulut dia terkumat-kamit bercakap TAPI serius tak dengar apa ok?! Sllllloooooowwwwww giler suara dia, harap je badan gemok! Aku ni dah la sound trouble, busy, tak de makna lah orang-orang ni, aku tanya lah dia APA KAK? SORRY SAYA TAK DENGAR, dia punya kuatkan volume tu aku rasa, semut atas hidung dia pun tak dengar laa…. tapi sebab aku tau biasanya orang-orang mentally challenged ni customer dept. lain aku terus suruh dia pergi ke kaunter depan tu kak, kat tepi pintu dia ada signboard…. Kurang ajar? YES. Orang yang tak reti baca simple signs should not be signing loan agreements.

Lepas tu sorang lagi apek muda, macam ahlong bukit beruntung, banyak tatu…. tanya aku dia nak jumpa dengan one of the apek kat situ (yang tak reti nak duduk ofis), sebab along tu nak collect credit card dia, aku cakap kat dia, you kena pergi banking hall untuk collect card, bank tak akan hantar sini. Ahlong tu argue dengan aku, kata dia DAH PERGI banking hall and orang kat banking hall suruh dia pergi opis aku, dia NAK JUGAK jumpa apek tu sebab dia nak ambik credit card dia dah siap, sambil tunjuk2 kat meja dept. sebelah yang kosong tu…. Macam mana? Aku terpaksa pulak cari no telepon boss apek tu and call dia, si nyonya tu pulak bagitau aku, kitaolang tak simpan card ley… u suluh dia turun pergi bank ambik itu card, kita memang tade simpan….  Bila aku cakap balik kat apek tu, dia buat muka confuse and cakap lagi dia nak ambik card dia dah approve and aku cakap lagik yang dia kena pergi bank and jumpa orang kat sana cakap mau ambik credit card, bagi no ic, baru dia nak blah…. Itu pun macam tak puas hati lagi tu…. aku rasa dia tak pergi pun banking hall in the first place, ini memang aku banyak encounter, bila kita beritahu suruh pergi somewhere, diaorang argue cakap dia dah pergi tempat tu and orang kat tempat tu suruh datang opis aku, bila aku tanya siapa nama orang yang cakap dengan dia macam tu, blur2 cakap tak ingat, lepas tu marah2 tinggikan suara… EH, TOLONG LAH! Orang yang mentally challenged should not be allowed to own a credit card, no matter how much he claims he earned…. ! Itu semua boleh kelentong lah!!

2 Responses »

  1. kah kah kah… rilek kak… rilek… sy yg baca citer ni pon jd mentally exhausted skali. kah kah kah

  2. haa laa… you tak melalui nya…. boleh ting tong layan orang yang tak cukup sel otak ni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>