Tahukah anda? Versi manggis @ manggosteen

Tahukah anda? Versi manggis @ manggosteen

Hari ni ingat nak update pasal berbuka semalam tapi gambar tak upload plak and camera dah terbang.. poyo..  Aku merakas tengok folder gambar tadi and jumpa lak gambar2 ni. Actually benda ni supposed untuk masuk kat blog satu lagi tu tapi nasib lah, aku masuk kat sini dulu.

Korang suka makan buah manggis tak? Aku suka tapi susah nak cari yang fresh lah, en. laki tu pulak kalau nak beli cerewet. Pasal buah2 ni dia rasa dia terer aah.. aku mana tau, tau makan je, so kalau buah tu dah lama ke apa ke, i wouldn’t know ok? Tahukah anda, tampuk manggis tu menunjukkan berapa ulas buah ada dalam kulit manggis? HHAAaaaa, aku seriously tak tau nok! So masa en. laki points this out to me, aku jakun semacam lah…

See, ada 6 kan kelopak bunga tu….

TAADAAAAA!!!! Tengok buah tu pun ada 6 ulas… Magic kan? Kuasa Allah…

This is would be a fun game with your kids, boleh kena kan diaorang.. hehe..

Manggis sedap, tapi air buah manggis fruit tree macam haram rasa and bau dia…. kenapa nama mat salleh manggis, manggosteen? Kalau kau separate kan jadi manggo’s teen. Manggis tak de rasa macam manggo pun, apa tah lagi manggo yang teen, poyo.. aku rasa diaorang patut nya tak payah nak westernize kan nama manggis.  Just say manggis sudah la.. ok aku pun tak tau apa significant aku tulis macam tu, maybe sebab puasa tak cukup nutrient ke otak…  Problem is, tak puasa pun otak tak berapa cukup nutrient, how??

Cau cin cauuuuu!

**gambar kredit to en. laki, masa ni aku tengah busy melantak ice kacang…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>