Tag Archives: menyambut hari kekasih konon?

Nasi Pilaf, Ayam Kurma & Paceri Nenas

Nasi Pilaf, Ayam Kurma & Paceri Nenas

Dua hari lepas hari kekasih or Valentine’s day kata omputeh. My personal feeling on valentine’s day is indifference. Aku tak heran pun…regardless whether aku ada pasangan atau pun tidak. Masa ada partner pun, tak celebrate, ini kan pulak aku dah memang tak ada sesiapa pun kan? Tapi pagi-pagi dah dapat text dari dia tu…. hhmmm….aku tak tau lah apa motif dia? Memancing mungkin tapi aku harap dia hentikan lah perbuatan dia tu. Dah ludah, tak kan nak jilat balik? Ingat, bukan aku yang tinggalkan kau….. Cukup lah hina aku, cukup lah bodoh-bodohkan aku. Bagi aku teruskan hidup aku ni ok? Kau carry on lah dengan pilihan hati kau tu…

YouTube Preview Image

Haaaaa…. amacam? Giler kentang aku sekarang, dengar lagu-lagu ol skool melayu..padahal dulu tak pun. Faktor usia mungkin…. Heh, ini apa aku masak on valentine’s day…. a special treat untuk diri sendiri…

2015-02-16 11.01.45

Before this, as in before 2014, aku memang tak berkenan betul dengan lauk kurma. Pengalaman aku makan lauk kurma yang mak aku masak, memang lah tak pernah nya aku berkenan. Tak masuk tekak lah.. that is until last year when i found a recipe that i like. Haaaaa… aku jumpa kat FB, ada satu chef ni PAPAJO. Chef dari Singapore, bila aku baca resipi dia tu, terus hati ni tergerak nak cuba masak. Bila dah masak, memang lah…mamamia! sedap! So, i’m going to share this here, supaya senang kalau in future aku ke sesiapa nak mencuba, ok?

Screenshot_2014-06-29-20-08-10

Ok, itu saje…babai