Tag Archives: baked macaroni

Spaghetti/Pasta ~ Jaly (jawa italy)

Spaghetti/Pasta ~ Jaly (jawa italy)

2015-02-16 11.08.10

Dah lama tak makan spaghetti, bila asyik tengok rancangan masak2 kat tv tu, tekak pun apa lagi teringin lah… Ini buat spaghetti dengan meat sauce simple je…

Bahan2 :

  • 1 biji bawang besar
  • 1 ulas bawang putih
  • 2 pelepah celery
  • 1 btg karot size s
  • sedikit button mushroom segar
  • 200 gm daging cincang
  • 250ml passata
  • 1 cup air
  • 1/2 cup susu
  • garam, gula, black pepper

Aku masak sikit pun banyak leftovers…. nak buang sayang, simpan lah sos ni… Lepas tu buat Baked Makaroni. Kerja senang kalau dah ada sos daging, rebus makaroni, tuang dan gaul dengan sos.. masuk dalam bekas, bancuh susu, telur, cheese, tuang atas makaroni tadi, terus masuk oven and bakar sampai perang kat bahagian atas…

2015-02-19 20.53.19