Skrip 7707….ok apa..?

Skrip 7707….ok apa..?

I just got back from the movies. Tengok Skrip 7707, arahan si Razak Mohaideen tu. Ok lah… better than his other attemps at ghosts movies like 7 Perhentian and definately better than¬† Congkak (aku tau lah bukan dia yang direct… i’m just saying….). The movie was not that scary, in fact it was quite funny in certain scenes.

Aku tak puas hati dengan other people that was in the theater actually. Entah apa suweyy aku, setiap kali tengok wayang mesti stuck beside a noisy couple. The ones next to mine did not stop talking loudly almost 90% of the time, it’s like they are the only ones there. Pada aku lah, kalau kau tak suka tengok movie melayu or you think it’s stupid ke hapa, then why the hell waste money to watch and ruined the experience for other people? Shut the fuck up because aku nak tengok bodoh! Bukan kau sorang yang bayar harga tiket tu. Tak suka? Apa lagi, jalan lah – balik! Jangan memekak kat telinga aku, aku nak tengok movie bukan dengar ulasan tak bertauliah dari kau! Ada sekor jantan kat belakang aku pulak, berbual kat handphone dia, keep on saying cerita ni tak sedap, tak sedap…..so fucking rude! Kalau nak berbual pun tak boleh ke lower your volume? Aku rasa maybe sebab tengok cerita melayu, so orang-orang melayu yang tengok ni rasa they have the right to talk thrash or do anything they damn please while it was screening kot? Bersatu teguh bercerai roboh, tak kisah lah kalau perangai memasing tu kurang ajar dan tak beradab. Memang macam ni ke perangai orang kita bila pergi menonton filem melayu di pawagam? I’m so sick of it!

Lagi satu, budak perempuan yang jaga kaunter bawah dekat Cathay City Square tu, really don’t have manners eh? The way she treats customer macam anjing, harap muka jek tebal dengan make-up tapi manners worse dari selipar jamban yang penuh daki. Tolong lah sister, busy macam mana pun, berdepan dengan customer still kena ada adab, ok? No wonder lah counter dia kosong tak de orang line up pun, rupa nya jin tanah yang jaga.¬† Yang pelik nyer, the staff at the upper level counter was very professional. They greet you, smile, asks you nicely, explain which seating are available, tak de hal pun.

Maybe family budak tu owns Cathay kot…….?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>