Selamat Hari Raya uolls!!

Selamat Hari Raya uolls!!

Selamat Hari Raya uollss!!! Aku tau lah, dah berapa hari raya dah ni baru nak wish, it’s the thought that counts kannn???  Raya tahun ni biasa je… aku macam biasa, lepas bermaafan dengan laki aku… perang lagik… standard lah… come to think of it… dia tak mintak maaf pun dengan aku..? Huh!! Leceh lah citer pasal laki tu… membosankan! Baik aku citer (ngumpat) pasal sedara mara aku lagi best…

Raya ni aku dapat cerita pasal, ada lah satu makcik aku tu… dia jumpa nenek kebayan uolls…. siap salam-salam, cium pipi aku tak pasti pulak lah…. lawak! Makcik aku ni makin tua makin hebat skill penglipurlara dia… aku rasa dia patut jumpa dengan Rashid Sibir ke, David Teo lah… jadi penulis skrip… mesti kotak opis punyer! Komedi seram terbaik of the century… Macam-macam lagi cerita dongeng dia tu tapi malas aku nak cerita semua, buat nyer dia terbaca blog aku ni…. ada plak dia suruh nenek kebayan tu smackdown aku…. muahahaha….

Aku buat kek ni for hari raya hari tu…. lama dah aku cari resipi kek buah yang simple dan senang and i am so happy aku jumpa ini resipi…. Mempersembahkan…. (jeng,jeng,jeng….) FRUIT CAKE SEMPOI….. so apt kan..dengan cerita aku kat atas tu… sebab family aku ramai fruit cake, termasuk lah aku…

FRUIT CAKE SEMPOI

Ingredients :

  • 150 gm butter
  • 120 gm brown sugar (i used castor sugar)
  • 160 gm all purpose flour
  • 2 eggs
  • 1 tsp orange paste (optional)
  • 1 tsp baking powder
  • 150 gm dried fruits (mix with a little flour, so it wont sink to the bottom)

Method :

  1. Cream the butter and sugar until well mixed
  2. Add the eggs, one by one so it won’t separate
  3. Sift the flour and baking powder
  4. Add the flour bit by bit alternating with the dried fruits
  5. Pour into baking tin and bake at 170C until brown on top
  6. Cool on wire rack and cut ~ nyuum!

fruitcake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>