Sekelas dengan Mak Nams Puaka….

Sekelas dengan Mak Nams Puaka….

Salam y’all… last weekend aku pergi belajar buat benda nih…

bungacolat2

Dah lama aku tak pergi belajar benda-benda ni. Selain daripada aku kurang duit nak gi belajar, aku tak suka pergi sebab ramai mak nam puaka. Nanti ada yang bangsa mulut celupar celah bedah, senang je sound aku; eh, apasal roller awak kecik, tak padan badan awak gemok…. hihihi… lepaih tu dia bantai ketawa macam mak lampir. Tak tau dalam hati aku dah maki dia berbakul2. Ada hati pulak tu cakap kat aku, maaf eh, gurau je… Gurau kepala bana dia kalau dah suara dia satu kelas dengar…. BABI! benci tau…..menjatuh kan maruah orang macam tu… lepas tu tau apa dia panggil aku? Awak, awak, yang gemok tu, dah habis pakai aising hijau tu? Macam lah sial kan?? Tak de panggilan yang lagi sopan ke? Padan muka, bunga ros ko tu buruk macam perangai ko jugak…

Ada mak nam sangat helpful, sampai kan kek kau pun dia nak taram buat kan… Allo akak! Saya bayar RM300 untuk belajar lah akak, biar lah saya buat sendiri, kalau saya dah pandai, buat pe saya buang duit masuk kelas ni….. ISH! Rimas! Masa last week pun camtu jugak lah cerita nyer… ramai sangat mak nam yang selfish and penting kan diri sendiri… Sendiri mau ingat lah, kita sama2 datang belajar, sama2 keluar duit, boleh tak jangan buruk sangat perangai? Ini time cikgu ajar, berbual bagai nak rak, pasal apajadah agaknya, lepas tu sibuk tanya cikgu tu macam2 soalan bodoh…. Kalau kau dok rilek pay attention, tak de lah sampai tak paham kan?

colat-making

Nasib baik lah cikgu ni penyabar atau agaknya memang dah masak dengan perangai mak nams puaka nih, dah tak koser nak ambik port…. Aku sebenarnya nak ambik gambar diaorang tengah sibuk berdiri kat depan muka aku ambik gambar bagai…. macam CI! Benci tau… Sempat ambik ni aje…

colat-making2

Actually lagi ramai yang datang depan blocking2 sibuk nak ambik gambar…. tapi aku tak dapat nak ambik sebab kena bangun and nanti tempat aku tu kena sambar dengan diaorang yang jenis tak makan saman ni…. Yang aku pelik nih, datang cepat tak nak duduk depan, sibuk nak duduk kat belakang, lepas tu sibuk berbual, kalau dah pandai and ambik refresher course pun, kau boleh DIAM tak? Aku tak pandai lagi…nak dengar cikgu tu ajar…. Kau tengok lah diaorang punya biadap, ni hah… aku ambik gambar bontot diaorang…betul-betul depan aku… nasib baik tak dilepas kan angin toksik dia, kalau tak ada gak aku pengsan kat situ… time nih aku dah hangin satu badan and geleng kepala and senyum sinis je lah… susah lah kalau orang tak reti bahasa….

colat-making3

Time nak ambik benda yang belajar tu pun satu perangai gak mak nams puaka nih sumer…. tamak, memilih dan seribu satu hal lagi lah…. BENCI BETUL! Kan dah tau macam mana nak buat, balik rumah buat jek lah banyak2! Yang korang berebut nak kan benda2 tu buat apa? Sampai ada yang tak dapat? Poyo nak mampus!

Hah! tengok ni… aku tak payah berebut2, tak payah nak tunjuk bontot kat depan muka orang, tak payah nak ambik gambar macam2 pose bagai… jadi gak coklat aku…. (matila riak!)

colat-making4

Pikir balik kan…. patut aku cakap kat mak nams tu macam mat salleh bangang yang kat tioman hari tu cakap kat aku; BONTOT AWAK DIMUKA SAYA!!!! (dengan pelat mat salleh…of course…) 😛

One Response »

  1. biasalah dah namanya kak namkan??takper my fren usaha tangga kejayaankan??see hasilnya decoration n chocolate yg nampak cantik n sedap..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>