Sedili Kecil Revisited

Sedili Kecil Revisited

2012

I used to come here a lot before…. back when i first bought the tank (keta kebal aku le tu..) Every weekend, i would just waste gas and drive along the coast of desaru-sedili and found this place…. middle of nowhere, quaint little place that i find perfect for me… I was surprised when i went back last year and found the place in dire condition… it was not my ideal quaint little haven anymore sebab dah semak samun and tak terjaga… hah! penat lah pulak nak speaking london nih…. So bulan 2 hari tu, aku pun pi lah ronda sorang pi Sedili Kecik ni… bawak hati sebenarnya sebab rasa diri terpinggir… (matik lah drama queen..), aku pergi semata-mata sebab nak amek gambar nak buat bahan untuk update blog… gigih dan bongok simultenously…(pandai pulak aku eja…) So….be warned, post ini adalah banyak (tak de lah banyak mana puunnnn…) gambar yang kadang out focus, kadang ntah apa-apa….

2012

This used to be a jetty….. sekarang….. tinggal batang-batang kayu ni aje…

2012

See the difference…?

Pemandangan ni tak banyak beza, sampah sarap je bertambah…..

2012

See…. still the same, maybe pasir dulu gelap sikit tapi sampah tak banyak…

2007

Dulu ada jeti ni….

2007

Sekarang sudah clear…..

2012

I am however glad this place still retain some of its natural beauty….. cantik kan? Ini aku datang time tengkujuh, so air from the ulu turun and menjadikan air kat sini keruh… kalau datang time cuaca cantik… masyaalah…. cantik giler pemandangan…!

2012

2012

Gambar pun ada difference kan? 2007 pakai Nikon D50, 2012 pakai Nikon D7000, rasanya yang pakai D7000 lebih vibrant kaler nye… Tak ada pulak yang amek pakai D90, kalau tak boleh compare….(riak la..tu!)

Ok lah… ketam tu and aku ucapkan babai dan selamat bercuti…..

2 Responses »

  1. wei ni tempat yang kite camping tapi khemah ko terbang pastu ko tidor dalam keta tu kan? haha

  2. ko dah hilang ingatan ke? Mana aku ada khemah yang nak diterbangkan tapi angin kuat sangat, so bising, tak bleh tido…. tambah pulak korang punye dengkuran pun boleh tahan gak… so aku terpaksa la tido dalam keta….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>