Secret Recepi Revisited…..Jeng, jeng, jeng….

Secret Recepi Revisited…..Jeng, jeng, jeng….

Berjaya memaksa en. laki untuk belanja makan kat Secret recepi, ahahaha dalam hati sudah terbayang-bayang green tea cheesecake favourite beta…. Pergi makan kat ss yang kat bukit indah, in spite of experience kena bo layan dari waiteres (tomboi) yang dok sibuk main message kat hp dia…. kali ni waiter kami best! Abang tu, tak tau lah nama apa  tapi friendly and service pun mantop!  Sadly, green tea cheesecake idaman aku tu ….. tak ada… huaaaa :( (brother tu kata dah habis tapi aku saspek memang dah lama habis and diaorang tak order..) sedeih so TERPAKSA order kek ni…

CEH! Terpaksa konon…. bukan ka memang ada back-up menu, in case what i want tu tak ada…? hehe… Tak tau nama cake ni (sangat keji, tau makan saja..), yang aku tau, ada stoberi, taste a lot like milk and not cheesy, and also kinda mousse-like… sedap lah…

Ini ialah air yang aku order, orange apricot slushie, dalam menu kata must try ke favourite pick ke apa… yang aku tau, ok.. not bad, sedap tapi apricot pieces tu besar sangat and it keeps plugging my straw… mengganggu kelajuan aku nak abeskan air…. en. laki order … cold milk…. susu? aku sampai tanya dia 2 kali, susu? betul ke? and he nodded, and aku pun order, ‘ha.. ye lah tu, dia nak susu….’ gelak plak mamat yang ambik order tu dengar…. Nasib baik en. laki tak suruh aku jadi choti bai …kan? skandelous gitoo… muhahahaha (ish..!! 18SG!)

Ini ialah dinner kami…. grilled black pepper chicken, boleh la makan…. sebab datang kedai ni time dah malam, kuah blackpepper tu ala-ala pekat manja and the cook at the back tuang kuah ala-ala macam nak kasi ayam tu mati kali kedua a.k.a lemas dalam kuah…. sangat tak koser!! Cepat je hidangan ni sampai, aku saspek macam dah ready made and cuma panas kan pakai microwave… HUH! Aku cakap kat en.laki tapi kena marah plak… piigiiidaahhh…. last2 sendiri yang cakap, ‘lain kali jangan datang malam… kuah tadi tu pekat sangat and masin… ‘ hehe tau tak per… 😛

6 Responses »

  1. Salam kak! wahh lama sy x jengok sini. tiba2 ternmpk gamBO SC ni. haish kak.. mmg pon seme food kt situ dh siap tinggal nak assemble and panaskan dlm microwave je. sy pnh tgk staff dia assemble shepherd’s pie live. hahaha xpe yg penting sedap. ehh.. br pasan.. SC BI? dlm jusco ke? anyway, klu free jengok la blog sy yg x sebest blog akak ni. peaceee!! (^^,)v

  2. salam sarah,
    tak koser cakap blog u tak sebest blog i… ngengada… I loike ur blog. Sangat informative tentang tempat2 makan kat JB. Jeng, jen, jeng.. nanti i pun nak pergi.

  3. hihi akak punya blog ada khelassss gitew!! i loike ur selamba-ness. anyway, ni dh tgk gambo muka sy, klu agak2 terserempak kt luar, tego2 la yer (^^,)v

  4. kak.. this morning something struck my mind and lps tny mak bbrp soklan yg agak2 relevan, sy nk tny akak, mak akak nama rohani ke?

  5. hahahaha…. i tau, u anak cik salmah kan…? u tanya soklan ni, terus tetiba mentol liplap atas kepala i.. sebab baru i dapat link kan …hehehe… jejak kasih kita ye..?

  6. hahahh skali betul daaaa. tu la td tunjuk mak gambo kucing dgn ur dad.. terus mak ckp, betullah tu cik samani. hahaha serious x sangka leh jumpa kt blog kan. last jumpa ms kecik2 kot. klu jumpa kt tgh jln skrg pon x perasan rsnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>