Salam Merdeka ….. terlambat..

Salam Merdeka ….. terlambat..

>

Source gambaq : google dan http://reezluv.com/2011/08/download-wallpaper-merdeka-2011/

Salam uolls…! Selamat Belated Menyambut Hari Merdeka yang ke -54… eh betul ke yang ke 54? Aku main tibai jek… kan… nampak sangat tak mengenang budi punyer olang…. Penat-penat je, orang dolu memperjuangkan kemerdekaan, tiba kat aku, anak cicit ni… tak sedor diri… hidup dah senang di bumi Malaysia yang aman, makmur ni, asyik la mengomplen.. itu tak kena, ini tak kena…

Itu lah… orang-orang macam aku, yang tak tau diuntung ni… patut kena buang negera kat Somalia ke.. haaaa… baru tau betapa untung nya diri… time2 raya makanan banyak..makan sampai kembong-kembong perut, berak 5 hingga 16 kali sehari dek kerana tong asyik penuh dengan makanan yang sedap-sedap… Kalau kat Somalia… kesian depa.. nak makan kena berebut, kena bergaduh… sebab tak cukup makanan… kita kat sini pun kadang gaduh gak.. gaduh sebab lambat sampai makanan, gaduh sebab makanan tak sedap… isshhh! tak bersyukur betul lah..!

Itu belum cerita lagi pasal benda2 lain, konplen hidup susah… duduk setinggan… kereta pakai waja, vios, evo 10 pun ada…! Bagi duduk rumah flet kerajaan, tak mau bayar sewa, tak mau bayar duit api dan air… wahhhhh… bila kena potong cakap kerajaan tak adil… ingat welfare ke apa kerajaan..? Beli keta mahal2, tak nak bayar bila kena tarik, konplen…! Bank jahat macam along… tak mau tolong… haiyak!… macam-macam wooo…. Tapi itu semua apa aku pedulik.. bukan sekarang punya mentaliti… lu buat hal lu, gua buat hal gua.. kubur masing-masing..?

hehehe… ini ialah entry meraban, mengarut dan tak de faedah…. sebab tak de idea dah nak post apa… tak syok plak… kan… masa puasa hari2 buat entry makan… tiba dah raya… ala-ala sepi, nak suruh spider buat web pulak…. 😛

P/S… by the way… aku tak tau kenapa font ni kejap besar kejap kecik kejap kaler hitam, kejap kaler hijau taik bila makan greenfit…. macam ci! Aku tak reti nak membetul kan… nasib lah ek..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>