Royanan hari ini (ada aku kisah, perkataan ni tak de makna??)

Royanan hari ini (ada aku kisah, perkataan ni tak de makna??)

One of the reason aku lama tak membelog is because aku rasa restricted in what i write… ye lah walaupun aku ni memang tak fofular langsung, ntah camana, ada gak mereka-mereka yang berkaitan dengan hidup aku dapat trace blog ni… ye lah bila dah baca, ada pulak yang nak komen, nak senyum-senyum sinis atau pun guna belog bodoh ni as a bahan to make conversation dengan aku…. Ni aku nak bagitau, aku tak suka ok..? Kalau dah baca, diam-diam sudah..jangan nak tanya-tanya lepas tu.. aku catit resepi, ko baca ke tak resipi tu? Ni yang tanya-tanya aku lagi ni kenapa???? Penat je aku taip, pastu tanya aku lagi… malas…. tau? Malas nak jawab….

Lagi satu, makan-makan cari pasal tu ialah review AKU, AKU..ye AKU yg bolat ni, it is my experience at that particular eating place at that particular time that i was there…. Aku memang tak de nye nak busuk hati dengan orang meniaga ke apa… Apa aku kisah kau nak meniaga ke nak terlungkup… tapi bila cara ko meniaga tu menyebabkan aku tak puas hati setelah aku keluar effort nak pi makan kat tempat, ko, aku kena charge mahal tapi ko masak macam ko main masak-masak pasir dengan tanah liat ataupun servis ko kurang memberangsangkan…. aku akan bercerita secara jujur….. dan cara jujur aku pulak, aku akui memang macam makilister… SEBAB aku tak puas hati….

Mak aku selalu cakap kita ni orang melayu kalau tak suka biasanya diam je tapi itu lah the FIRST and the LAST akan ke tempat tu…Well, sorry mama, i am not that melayu, i akan diam kat kedai tu maybe tapi balik rumah i akan merungut dalam blog…. Hipokrit ?? Maybe but i value my well being, aku dah pernah kena tumbuk dengan jantan dayus, so i know what i feels like to get a penumbuk to the face and frankly, i don’t like it. ┬áPastu aku ada baca lah blogger-blogger otai tulis kalau dia tak suka sesuatu tempat makan tu, dia tak kan review dan masukkan dalam blog… sebab dia tak mahu rosakkan business orang.. and again i am not as forgiving as that brother, eventhough i wish i am…. AND aku juga baca somewhere yang berdosa kalau kita menghina makanan…. aku bukan hina makanan, aku hina skill tukang masak makanan tu… sampai bahan tu jadi tak sedap and ada hati charge orang to eat that food. So you see, trying to toe the line and be good and not be such a complainer just burns me out……

This year though ….. setelah aku membaca blog-blog lama aku and merasa terhibur (gila syok sendiri kan…) with my own writing, i decided that i am going to write just what i feel…. I harbour no harm towards anyone, this is just an outlet for me to let out some steam. This is just a tiny part of me (yang amat bolat ini) that makes me, ME…. besides, you shouldn’t believe everything you read on the web….. ­čśŤ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>