Retro ~ Back to the future lah kunon…..

Retro ~ Back to the future lah kunon…..

Hari tu nampak anak bongsu selongkar old albums, aku pun tak nak ketinggalan selongkar gak…. Jumpa gambar-gambar lama, lawak siot…. and i have downloaded them to share it with you guys….

Mula-mula jom tengok gambar aku masa kecik, i was maybe 3 or 4 years old and my parents was living in a government flat and i remember walking on the old highway to go for our weekend picnic. The highway is now gone, so is the picnic grounds. Lucky i still have this picture, as you can see, i am very much a cheeky monkey…

retro-91

Gambar kedua, i was maybe 4 or 5 years old. We were picnic’king’ (we sure do love our picnics…) at Kota Tinggi Waterfalls, i remembered it rained and the water was very cold but that didn’t stop me from soaking until i look like a little prune and somehow i managed to get a splinter stuck in my little toe. I was whimpering when my dad was trying to get the damn thing out. I can’t remember whether this was taken before or after the ‘harrowing’ episode but does it matter? bila korang pernah tengok aku mengadap makanan dengan muka tensen…? hahaha…

retro-14

Gambar ketiga, i was probably 8 years old. I just came home from school and this picture was taken under the mango tree that i used to climb and pretended  my castle. Don’t ask whats with the model perfect pose, i can’t remember anyhow…

retro-1

Masa ni aku dah sekolah menengah, all the while i always thought i was grotesquely fat, bila tengok gambar ni, yek eleh… gua kurus apa..? siapa dulu yang kutuk gua gemuk tu memang lah nak kena duduk perut dia dengan gua sekarang ni…. baru betul gemuk… tapi i don’t do thin very well, muka gua buruk…muahahahaha…..jambul beb, jambul kena jaga….

retro-31

Ini masa umor aku 12 tahun, ada buat persembahan kat sekolah – dancing lah – eye of the tiger tuuuuu….. laki aku baru ketawakan gambar ni… buruk tapi time ni rasa dah hip sangat lah dengan ikat-ikat kat kepala hotak tu….siap paksa mak aku bawak pergi belikan t-shirt bongok tu kat BAN THYE…. lawak…

retro-15

Ini masa umor aku 28 kot? Baru masuk kerja kat tempat sekarang ni…. aku suka tengok rambut aku time nih (memang aku puji diri sendiri..) dalam gambar nampak elok jek.. realiti nyer nyusah kan aku tiap pagi nak kena blow dry…

retro-10

Ni masa aku dipaksa membuat parti kat rumah aku oleh BFF aku yang dah jadi musuh ketat aku sekarang ni…. tapi time ni memang kitaorang happy and enjoy sakan lah… if you noticed, ibujari gua hitam sebab jari aku tersepit kat pintu kereta member masa balik lunch… dia punya sakit, nak juling mata aku menahan nyer…. dan aku kena dera masak everything dengan tangan yang cedera itu…

retro-12

Ini masa baru pindah ke opis sekarang ni, masa ni tengah mengular ni….

retro-16

Sebenornya aku nak bagitau korang… dulu… aku macam mat rockkkkk…. tak caya..? Tengok nih… hambek ko!!

retro21

siap lalok wa cakap luu….. eh tak de lah… gua bukan lalok apa, gua lalok tak cukup tidor…. baru balik dari pulau perhentian and terus ala-ala nak camwhore kat tin mines and putrajaya….

retro-8

retro-4

Masa ni baju bersih aku dah habis tinggal baju ni jek lah, jangan marah mak posing pakai selipar jepun jek…. tapi rambut ku tetap panjang mengurai bak rebonding….jangan jeles haa…..auww..

2 Responses »

  1. Yezzah…. sebenornya aku rasa yang ikat-ikat tali kat kepala tu lagi power….
    ~~~eye of the tiger~~~~~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>