Restoran 7 spice – Danga Bay, JB

Restoran 7 spice – Danga Bay, JB

Aku memang selalu lalu lalang depan restoran 7 Spice ni tapi tak pernah teringin nak mencuba, sehingga lah satu hari si jarimok ajak mamam kat sini. Kebetulan pulak time dia ajak tu, aku bru jek lepas pi membedal mee udang Tg. Langsat…hehe :) Perut aku time tu memang tak lapar tapi belum over capacity so jom aje lah ….. Lagi pun saje nak kumpul bahan blog… haahhahah lame excuse, padahal memang burok lantaks..!

So bila sampai and kitaorang pun duduk2 and terus order.. Jarimok order Beriani sebab utama dia ajak kitaorang pi restoran ni.. Aku dah lupa most of the details lah so enjoy jek lah the gambars… hehe

Beriani jarimok.. Tak silap aku, beriani ayam.. menarik sebab lauk dia, ayam dan telur acar, dengan kuah dhal… macam yang kat village beriani cafe..

Kuah dhal beriani, aku dengan maman order roti naan jek..sebab perut kan tak lapar.. hehe

Yang kanan tu naan maman aku, naan kambing, macam murtabak sebab dia balut kambing cincang tu dengan doh and then dia canai dan bakar… lupa lah nama dia apa.. Aku order yang kiri, Naan Kashmiri..macam tu lah lebih kurang.. naan ni manis sebab ada buah-buahan kering.. aku bedal jek dengan kuah dhal… ok.. Lupa plak nak cakap, kalau korang order naan kat sini, tak dihidangkan dengan kuah… Dia just hantar naan ..kuah ke apa, kena order separate… (sebab tu bedal kuah dhal beriani…jimat kos.. 😛 )

Aku juga telah mengorder ini – cauliflower goreng masak sambal….. Sedap! Nampak macam tak sedap tapi percayalah.. sangat sedap dan ini ialah hidangan vegetarian… walaupun tak de binatang tapi rasa dia sedap macam ada kepingan ayam pulak…

Moncet order ni – tomato cheese naan… Rupa adalah mengerikan, rasa tak pasti sebab by this time perut aku dah over capacity dah macam nak meletup, tak boleh nak sumbat lagi… but judging from the way moncet makan macam tak sedap je…. (chess rugi aku tak rasa..)

Ini pun moncet order.. favourite dia ni.. Asal pi mana-mana jual naan mesti dia order menatang ni… Ayam Tandoori, moncet kata boleh la tahan sedap tapi tak boleh lawan BP nyer.. whatever la dia tu.. pada aku biasa jek, maybe sebab aku tak minat sangat dengan ayam tandoori…

So, that was our gastronomic adventure kat Restoran 7 Spice.. Atmosphere pleasant, food was good, price was not that expensive, i didn’t know why i never wanted to try .. hehe

Ok..babai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>