Resepi Blooper ~ Sotong Goreng Nestum V.1.0

Resepi Blooper ~ Sotong Goreng Nestum V.1.0

Hahahaha…. macam bagus je aku punye tajuk…. masa taip ni aku tak pakai suar dalam… ala-ala komando gitoooo.. tak kira la kalau tak senonoh bukan aku tunjuk pun, cerita jek… belum tentu betul kan..? Hahahaha… Aku kan teramat suka makan sotong nestum tapi nak pi makan kat glamer seafood tu, aku malas ya amat… so gigih la cari resepi nak cuba…. resepi dah dapat, so let’s cuba….

udang nestumxjadi 4

Ini rupa sotong, kepada mereka yang belum mengenali sotong… aku pun kadang-kadang dalam kepala terbayang sotong tapi mulut sebut udang… sangat tragis bila order kat kedai makan …. gua punya la bersemangat nak makan sotong, yang datang nye udang… rupanye aku sebut udang…. tadi masa taip title pun sama, aku taip udang tapi aku nak cerita pasal sotong… hahahaha… bongok is me…

udang nestumxjadi 3

Sotong yang aku dah bogelkan kulit campur tepung gandum, garam, kunyit and blackpepper… (my first mistake ni..) sepatutnya aku rendam dengan telur and then baru salut tepung….

udang nestumxjadi 2

Sotong dalam proses gorengan. Ni jek dah nampak sangat aku dah silap, blooper pertama. Patut sotong to bersalut tepung tapi sotong aku sampai ke sudah bogel, tepung melekat kat kuali…. huwaaa…. :(

udang nestumxjadi

Hidup mesti diteruskan, walaupun sotong ku tak menjadi…tetap! habis aku bedal……

Sekian.. nanti aku akan return to this resepi, tak puas hati betul gua!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>