Resepi Blooper ~ Nasi Lemak Halba

Resepi Blooper ~ Nasi Lemak Halba

nasilemaksempoihoi 2

Hallossss…. Itu gambor breakfast aku pagi tadi. Ini semua gara-gara skodeng blog orang lah… Orang masak nasi lemak, aku pun terus teringin nak membedal… tapi orang lain buat molek je rupa..aku punye…. :(

nasilemaksempoihoi 3

Aku buat nasi lemak ngam-ngam je untuk tembolok aku sorang… Dua orang veteran dalam rumah ni pergi kenduri kahwin kat BP… Jadi aku pun bebas lah nak buat apa saje…. Yang slack nye aku masak ni terlebih air… Itu lah selalu gaduh dengan mak aku pasal nasi lembik. Orang tua kan gigi tak de, so diaorang nak makan nasi lembik. Aku plak nasi lembik ni macam patah selera nak makan sebab rasa tak puas bila makan (hahaha.. keras pun tak puas gak, main tambah2) Sekali tu, amekko! Nasi lemak ku lembik… huh!! Sambal aku plak, pedas gila vavi… Aku pakai cili padi kering, ingat tak pedas sangat…bila makan segala air keluar dari segala lubang, kepedasan punya pasal…. Telur rebus pun fail… tak cukup lama, so dia tak berapa keras.. pendek kata apa aku masak pagi tadi semua lembik, macam orang mati pucuk….. huahuauhauahua…. Statement mcm vavivah…

nasilemaksempoihoi

Apa pun kenyang makan ni tadi sampai lah ke lunch, alhamdullillah…. Masak sendiri, sendiri komplen, sendiri bedal sampai periuk licin. Puas hati… Belanja pun tak mahal. Makan kat luar bila tak sedap, hati sakit sebab kena bayar mahal… Bila komplen, orang kata kita busuk hati lah, dengki lah… Berdosa lah menghina makanan… Arrgghhhh… Poodah!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>