Raya pun dah nak abeesss…..

Raya pun dah nak abeesss…..

Olla!

Masuk hari ni dah lebih kurang 17 hari tak update blog….. record nih… haha… as if anyone cares… Macam2 berlaku, kesian and alfatihah kepada mereka yang kehilangan orang yang tersayang pada musim raya ni… Tak tau lah korang semua tapi aku rasa raya tahun ni macam kurang meriah… tatau kenapa.. :(  OPPS!! Baru ingat, tahun ni kurang meriah sebab aku demam 2 hari sebelum raya…. muehehe… hidung tersumbat teruk, batuk kokol yang seksis, pun masih rasa segan nak ambek mc sebab aku takut doktor tu cakap aku tipu sebab temperature tak panas cuma kepala ni rasa macam ada konkrit, sanggup ambik EL…. Bongok tul! Itu pun ada gak orang masam muka dengan aku sebab tak datang kerja…. blah lah! Dia tak tau, aku sebenarnya suka kerja raya eve sebab boleh balik pukul 3 ptg, merugikan cuti aku jek ambik EL tau dak! Sabar je lah….

Aku ni tak de idea nak tulis apa tapi masih gatal nak update sebab ….. tak de sebab, so…. terkeluar ayat2 poyo nak mamps ini dari aku… hambekkk! Rasanya belum terlambat nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua yang muslimin dan muslimat. Untuk mereka yang cukup puasa tu, syukur alhamdullilah buat anda, untuk mereka yang tak pose tapi dah tua bangka nak mamps and sihat tubuh badan, sendiri mau ingat ahhh?

Disebabkan kita ni jauh diantara satu sama lain….(yuk, jiwang nye ayat) tak dapat lah korang nak beraya kat rumah aku kan…? Jadi aku jemput  jamu mata je lah, ye… 😛

Kuih Dahlia coklat, sedap…variasi dari kuih tradisional…

Afgan biskut, resipi dari buku resipi antik yang aku kumpul isi kandungan dengan gigih sejak umur aku belasan tahun (siap ada pepijat lagik dalam buku tu… )…. tak sangka rupanya resipi biskut ni memang an old favourite, boleh search on the net… masa aku salin ni internet pun tak de lagik tau….

Almond London ni hot peberet piza, dia boleh sebat satu telap kalau datang angin dia nak makan….. kan piza???

Biskut ni nama dia snow almond tapi aku rasa bigfoot cookies lebey seswey… sebab dia gedabak dan macam berbulu-bulus…. tapi sgt sedap… i loike! Pakai dark choc lak tu… nyummy!

Tart gulung cheese, sedap…. aku buat ni masa raya kedua, punya lah lembab buat keje… hehe yang penting aku nak ngap ade…

Suji ni adik aku yang dapat free…. suji paling sedap aku pernah rasa… tak tipu… mungkin sebab free agak nya tapi rasa dia cukup manis, masin, crunchy….. alamak… nak kena sembunyi kan ni… nanti abesss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>