Ralat, Lalat, Salat, Palat……

Ralat, Lalat, Salat, Palat……

Ada sikit pembetulan dalam post aku yang lepas, tepung takoyaki tu, 50 gm dapat lebih dari 10 ketul bola. Ok..? Saje jek nak buat new entry untuk membetulkan keadaan… Walaupun aku tau tak de sapa pun yang peduli… tapi aku peduli sebab aku tau tak betul….¬† dan juga aku suka title ni… ralat as in error atau kesilapan¬†, lalat.. as in kalau korang tak tau memang patut kena taun, salat …ada orang tua cakap daun salad atau ada orang kata kuih puteri salat (yg pada aku berbau lucah sebab bunyi macam palat.. :P) and palat…. muahahaha….. selalu nyer bermula dengan taik and ends with lat….. muahahahaha! Ketawa macam orang gila dalam hati….

Aku akhiri dengan lagu lalat….

  • Lalat, lalattttttt………..
  • Datang ke rumah kuuuuuu…..
  • Lalat, lalattttttt…….
  • Datang ke rumah kuuuuuu………
  • Lalat bawak taik
  • Lalat bawak taik!

Percaya atau tidak, ini adalah lagu sebenar… Aku pernah dengar ok… dari kaset tapi sudah lupa siapa penyanyi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>