Pisang Muda & Petai

Pisang Muda & Petai

Ini adalah hasil yang aku dapat dari jalan-jalan cari pasal ke kukup.Dapat beli petai and pisang muda, tu telinga kucing aku, sibuk nak enter frame orang nak ambik gambor..

hasil2

Ni beli kat sangkar ikan tu. Encik laki yang beli, pandai pulak dia pilih.. aku perati dari jauh je lah, al-maklum takut papan patah.. (tu lah siapa suruh kuat makan, kan dah gemuk…)

hasil3

Petai yang sudah siap di siang. Petai ni tak best lah, banyak ulat….rugi woooo… Aku nak masak sambal ikan bilis petai…. hhmmmm… bau petai yang pungent ni buat air liur aku meleleh siott…

petai

Ni pulak pisang muda, aku tak pasti spesis pisang apa, nampak macam pisang mas tapi makcik yang jual tu cakap pisang lemak manis? Aku pun tak pasti lah apa makcik tu cakap, maklum lah telinga dah sound trouble, pastu makcik tu dia punye accent jowo pekat woo….wah, gue ini nama nya aja jawa tapi mau ngomong jowo sama aku, tak reti loh….. malu nyer…

pisang-muda

Yang paling aku suka part pisang muda kalau masak lemak ni, is this… kulit pisang ni hah! Jangan lah kau kesian kat aku mat nor, bukan laki aku tak de duit nak bagi makan tapi AKU yang suka makan KULIT PISANG…. (boleh..? kena letak disclaimer dulu, kot-kot ex aku yang gila dan suka mengintai dalam blog aku ni,  dok meracau cakap aku ni merempat makan kulit pisang pulak kang…)

kulit-pisang-muda

Makan pisang masak lemak lada hitam, sambal tumis petai, ayam goreng rempah and ikan kurau kering dengan nasi putih…. adalah nikmat hokay?!!

masak-lemak

3 Responses »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>