Perhentian yang basi….

Perhentian yang basi….

Macam rajin pulak aku bulan ni ek… semalam uplod post baru, hari ni uplod lagi…. heheheh… Sebenarnya aku sendiri naik meluat nak baca post2 sendiri yang berunsurkan sindiran khinzir tu…. so meh la aku cerita pasal aku pergi Pulau Perhentian hari tu… dah lama bebeno…pasir yang kalau ada terikut balik pun dah jadi pasir untuk kucing2 kat rumah ni buang taik…. err….. Sebenarnya aku tak de benda la nak cerita pasal perhentian… aku pergi Long beach kat Perhentian kecil…. my first impression was, apasal pasir dia tak seputih dulu eh? (Aku sampai pagi and baru lepas hujan, so pasir basah, apa jadah nye nak putih kan..? hahaha Thanks to my partner yg TOLONG ingatkan… sgt keji kutuk aku tu…) Pastu dia dah macam ramai sangat orang dan bising! ehhhh… Apa lagi nak buat…rilek2, baca buku, buku kena rampas (aksi keji lagi..tak kasi baca buku), mandi laut sampai rentung hitam, tidur… itu je lah… gambar pun tak banyak aku amek… yang ada ini lah 2 keping, itu pun sebab nak riak kat whatsapp dgn jarimok…pakai hp jek, kamera gedabak tu pun aku malas nak bawak, paksa partner bawak… but then dia pun pemalas nak amek gambar kat sana… huhu

lbpk2

 

Air dia of course la memang santekkk…. so syok berkubang ok… partner aku sampai rentung giler, sakan jadi dugong… Gambar adalah senget sebab aku diri atas pasir yang senget dan aku memang naturally tak berapa balanced…..hahaha

lbpk1

Masa amek ni matahari tengah terik, aku tengok screen hp tu gelap semacam jek… arrrghhhh bantai jek amek gambar… daripada tak de langsung kan… haha..sebab tu lah rupa dia macam ni… ntah apa motip aku amek gambar pasir agaknya….

YouTube Preview Image

Bunyi clicking sound tu ialah bunyi mulut partner selepas makan… riuh macam reban biawak pasir pencen…..sangat annoying tapi dia pedulik hapa….

Satu benda yang aku menyampah masa kat sana ialah harga makanan… Dah la aku ni spesis yang burok lantak, partner pun lebih kurang je… makan berdua untuk breakfast je dah RM30, lunch RM30 (believe it or not, kitaorang makan benda yang sama for breakfast, lunch and dinner. Kita orang memang tak de imagination and tak adventurous langsung, sebab yang tu sedap, bedal lah ko sampai blah dari pulau. Buroks!), itu belum kira jajan nye lagi, air lagi, ujung-ujung lepas jadi dugong air laut, jadi dugong pasir yang kebuluran, bedal beger jek… beger pun RM5 hengget seketul… beger simple ok… Pastu beger ala-ala slim, mana cukup seketul, dah sorang 2 ketul…. dah RM20… Aku tau lah pulau makanan memang mahal… tapi dulu tak terasa mahal macam ni… itu belum dinner lagi… pastu gatal tekak nak makan aiskrem lah, jagung bakar lah…. tak sedor pergi percutian bajet…. Aku rasa dulu tak terasa mahal sebab tak seburok sekarang burok lantak nye…. muahhahahaha….

Malam-malam kat long beach ada entertainment fire eater… masa memula tengok memang teruja dah masuk 2-3 hari bosan… hehe… Ada dua tempat yang buat ni… yang satu tu performer dia ialah mat dan minah salleh… ok lah performance dia… tapi repetitive sangat…bosan! ┬áPastu perkara yang sama diulang-ulang… Tempat yang satu lagi tu pulak malam terakhir aku kat sana, baru ada fire eater, wwooowwww, performer dia asian, tak pasti lah bangsa apa, yang aku pasti dia adalah ala-ala hakak-hakak okeh.. Performance dia adalah very the meletops ok… hebat! Tak bosan tengok… Aku pelik dengan orang2 yg ada kat keliling tu… macam kayu, music best tapi semua tegak jek, sibuk melantak arak dengan hisap shisha… tak de pun yang joget… ngok!

YouTube Preview Image

Video ala-ala gelap sebab pakai hp samsurr, ada D7000, simpan buat pekasam kat dalam bilik sebab malas…. naseb la… ada jugak aku amek buat kenangan, walaupun ala-ala tengok screen hitam…. hahaha. Yang ni ialah performance fonen tu ok… sangat best!

By the way, masa kat sana, panas nye!!!! Perit gila kulit, tak sama panas kat Johor…. Boleh? Babai…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>