Padan Muka Aku, Kan Dah Bongeng….

Padan Muka Aku, Kan Dah Bongeng….

Remember once aku kutuk KSL City gila-gila babi eventhough the babi is not gila? Well…. since aku ada fetish yang baru ni… aku adalah kebongengan ¬†ok..? Aku sekarang ni tengah gila (berapa banyak gila daa..) nak minum chinese tea and i was told by a colleague that there’s a shop selling all kinds of tea kat KSL… So aku pun pi lah sana and lo and behold… aku macam suka pulak…. because there’s so many interesting shops (i.e kedai menjual makanan -snack food) and there’s also this shop…

Yesza….itu la kedai kat mana aku beli stok teh cina aku… and these were what i bought on the first trip…. a little bit of everything to see which ones i like best….

In the end aku cuma suka this one, which is Pu-Erh tea sebab dikatakan bagus..boleh mengurangkan kolestrol, menguruskan badan (i doubt very much!) dan macam-macam lagi la… rasa pun not bad.. ala-ala smoky gitu and i like the brew colour… orangey…

Lagi satu aku suka this one, which my colleague cakap is just a normal chinese tea… tapi aku suka sebab dia wanggiiii… but not cloyingly wangi macam sesetengah jasmine scented tea… brew dia pun kaler cantik.. light yellow macam air kencing… hahaha… rasa pun ok – tak de lah macam air kencing.. not that aku pernah minum kan… hahahahah kenapa aku tulis macam cliche gila and bongok ni…

I also bought this cute transparent tea pot… sebenarnya aku dah laaammmaaaaa gila nak beli tea pot ni tapi tak jumpa.. and i was dancing with joy (dalam hati la..) bila jumpa menatang ni… nasib baik tak mahal sangat… cute sangat and motivates me to make the chinese tea… hehe

Ok.. babai.. itu saje cerita hari ini…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>