Pada suatu hari….

Pada suatu hari….

Pada suatu hari dihujung minggu, ku sangka kan panas hingga ke petang, rupa nya hujan ditengahari….

Lebat pulak tu, kalau omputeh kata, raining cats and dogs…? Ntah mana datang kucin ngan anjin tu…tatau..

Bukti kelebat’an’ hujan…. giler lebat…. nasib baik tak de angin menderu-deru… kalau tak, tak dapek den nak ambik gambor….

kucing i yang sentap, bila i kata raining cats and dogs… dogs is haram kata nyer…… 😛 Sentap sampai mata nak keluor laser and air liur basi meleleh…. hidung mu comot, momot lah nek yot…. ish camner mummy tak perasan tadik?…

Bila dah hujan, of course la sojuk sikit… bila dah sojuk, mula lah porut tu ngengada nak kena sumbat (actually, this doesn’t apply to me, perut aku tak kira panas atau sejuk… sentiasa nak kan makanan…)…. Aku teringin nak makan jomput-jomput pisang, ada pisang yang dah uzur kat rumah ni begging to be made into something delicious…. Cuba lah kenen2 kat mak aku tapi ceh! dia suh buat sendiri…. ‘nanti aku mati, tak kan nak tunggu depan kubor suruh aku buat jemput2 pisang?’ Ishhh… very the laser tau mulut mak aku ni….

So aku pun pikir, heleh! how hard can it be? Projek dimulakan dengan membogel kan pisang…. sadly aku cuma berjaya bogelkan SATU saja ok? Yang lain semua sudah D.B.K.K – Dead Before Kena Kopek… pisang mak benyek nookksssss! Benci tau! Sudah nya aku tetap buat jemput-jemput pisang, walau pun pisang ku hanya sebiji… hahahaha buat syarat je lah… janji ada bau…

haa…. see, menjadi hokay?! But of course, dapat tak banyak…. Aku tak suka jemput-jemput pisang ada baking soda, baking powder bagai… i like natural gitooo… yummeh… if only lah pisang tu banyak….

Tangan mak siapa lah ni, kena dera pegang cekodok pisang…. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>