Orchestra Perut

Orchestra Perut

Komponen2 yang diperlukan:

1)

luntongku2

Serunding kelapa ~ this particular one is made with finely blended dried achovies…

2)

luntongku3

Sambal Kacang atau omputeh mungkin panggey spicy peanut sauce. Minyak yang berlenang tu penting not just as aesthetic element ok? (ejaan memang tak betul, so jangan nak kepoh betul kan!)

3)

luntongku4

Sambal goreng julie style, aku nak cakap sambal goreng jawa authentic tak boleh sebab resipi, aku dah suka2 ubah mengikut hati aku, well, if you want to get technical masih boleh dipanggey sambal goreng jawa kerana aku yang masak dan AKU  ialah jawa…. hidup jawa! (tapi aku ngak ngerti ngomong jowo … sedey :((  )

4) ……. eh, korang mesti dah boleh agak kan, aku masak apa…?

luntongku6

YES!!! Mak masak lontong uolls!! Aku adalah sangat keji, baru semalam makan lontong platinum (platinum sebab mahal bukan sebab special gilbabs punya sedap ok, lodeh dia cuma ada kobis and karot yang sebatu satu, sambal tumis je tak de sambal kacang. That is all.)  kat gerai k.noor tu, harga dia hentam sampai 4hengget. Padahal aku ‘CUMA’ letak 2 biji telur, gila tau pompuan tu, nak kaya. Malam tadi heret en. laki pergi pasar beli barang keperluan, modal dikeluarkan lebih kurang 40hengget tapi aku puas hati. Boleh makan sampai meletop perut and cukup semua bahan…. Agak nya kalau macam ni rupa lontong k.noor, berapa dia nak charge aku? RM7 kah?

luntongku

Ochestra perut dah licin… orchestra mata pulak nak start…. hehe

luntongku7

One Response »

  1. Yup memang sedap and harga nya CUMA 40hengget. Siap boleh masak dish lain lagi…. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>