Orang kahwin, aku makan pucuk labu…

Orang kahwin, aku makan pucuk labu…

pucuk-labu

Semalam pergi jenjalan dengan en. laki and aku telah naik loktang mengamuk dengan mamat tu….. but not before i bought pumpkin plant shoot…. alaaaa pucuk labu… Aku tak kesian kat laki aku sebab kena panahan monster aku semalam, serves you right…

Anyway, hari ni dah baik semula 😉 hehe… aku kutuk dia,  kata kenapa muka sekarang banyak jerawat, dia jawab sebab dah lama tak makan masakan bini… ada ka patut…? So aku cakap kat dia, hari ni i nak masak pucuk labu masak lemak, ayam goreng and sambal belacan cili padi tomato. Tolong makan tanpa banyak komen sebab i malas nak masak banyak2 lauk…penat… Bleh? Dia kata ok…. sambil buat muka ketat….(aku tau mesti tak ikhlas tu cakap..) Bila aku dah 98% percent siap masak, just nak angkat ayam goreng dari kuali, jiran sebelah datang, hantar nasi minyak…. alhamdullilah rezeki…. tapi brengsek betul lah wrong timing, laki aku suka lah, tak payah makan lauk lemak, aku sudah mula pout light2… penat kan masak… sudah nyer mamat tu makan nasi minyak dengan lauk pucuk labu masak lemak, ayam goreng and ………KICAP… sigh ….. tak nak kata apa lagi… selera dia memang macam tu… Dengan aku-aku terjebak makan nasi minyak dengan lauk lemak, sedap jugak la…. he 😀

pucuk-labu-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>