Only if you live next to a monkey…..

Only if you live next to a monkey…..

Jam menunjukkan pukul 1 pagi, i sedang mengintai blog2 resipi (mana lah nak kurus, pagi2 buta tengok gambar makanan, lepas tu lapar…. :P). Tiba-tiba, i dengar bunyi kereta, i pasang telinga, nak standby kot2 laki i balik, nak pura2 tidor, kalau tak nanti kena leter (terbalik kan, patut i yang leter kat dia, balik pagi2 buta) pastu… di tengah keheningan malam….. TEEEN!, TEEEEN!, TEEEEN! @#*&@!!! Apa ke jadah kah?!! Pukul 1 pagi, hon kereta kuat-kuat? BODOH ka?

Yes….kawan-kawan, itu lah jiran i…. alaa…yang buang bangkai anak kucing kat rumah i tuuu…. Best kan dapat jiran yang PRIHATIN macam tu??? Prihatin macam tapak kaki berkudis dan ada athlete foot…. I tau membuka aib jiran is berdosa, i tau mungkin ini adalah ujian ALLAH terhadap family i tapi i hanya manusia biasa ok, i MARAH SANGAT NIH!!! Bangang betul lah, terperanjat i tau bunyi hon banyak2 kali, tak boleh ke call orang dalam rumah kalau tak bawak kunci? Apa kontol tu kecut ke, balik dah pukul 1 pagi kan, takut mambang or ada orang nak rampok konon..? HALLO badan je harap besar aisbok tapi otak kicikkkkk macam semut, patut lah tak boleh pikir, anda adalah menganggu ketenteraman keluarga i… !

HUH!!!

Kita boleh ambil iktibar dari kejadian di atas, jika hidup anda dikelilingi dengan manusia, berjiran dengan manusia, guna lah akal dan fikiran sebelum berbuat sesuatu. Kalau boleh elak kan buat benda yang menyusah kan dan menyakitkan hati orang lain. Kalau tak boleh bertimbangrasa, lebih baik lah korang duduk di dalam hutan, jiran dengan monyet ke rimau. Biar rimau tu gigit perut kau yang boncit tu bila ko hon tepi telinga dia, pagi2 buta ok?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>