Nigella Pear & Chocolate Puding…

Nigella Pear & Chocolate Puding…

Kalau pi market, aku suka check out bin untuk barang2 diskaun. You know…. tempat diaorang lambak barang2 yang dah nak expire or sayur or buah yang dah bonyok tuuu… Kadang2 tu, ada gak jumpa barang2 yang elok lagi..albeit sedikit bruised lah…. atau pun hampir nak expired… Aku memang suka kalau jumpa benda2 ni.. sebab diskaun dia banyak, bayangkan dari berbelas or berpuluh hengget tinggal 2-3 hengget jek… sapa tak suka kan…? So hari tu aku beli US Bosc Pear, murahsss nok, 2 biji 3 hengget… kalau biasa   sebiji dalam RM2-3, so aku beli lah 6 biji… 4 aku kendurikan, lagi 2 tu aku buat kek…

Dah lama aku tengok nigella buat pear and choc puding ni kat tv.. nak try tapi asyik lupa nak beli pear dalam tin… so bila dah ada pear ni aku pun apa lagi… exsperimen ler… My verdict? Pear tu sangat sedap bila dah masak kat dalam kek… lembut je and wangi. Kek tu a bit dry-sebab sedikit hangus…. hehe (yang mana tak kena buah pear la), kalau, a very big KALAU, aku buat lagi, aku nak lebih kan buah pear ni letak dalam individual ramekins, letak toping kek tu sikit jek… yummy!

Ini pun ada lagi belen kek tu dalam esbok tak de sapa nak makan… Aku pun kalau makan pilih part yang ada pear jek.. hihi – ngelat. Resepi kalau mau pi sini ——-> PI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>