Meh Kita pi makan makanan ITALY ~ Caffe Cafe, Jalan Persiaran 1, Perling JB

Meh Kita pi makan makanan ITALY ~ Caffe Cafe, Jalan Persiaran 1, Perling JB

Dulu as in the early 2000’s, cafe ni lokasi dia kat CS (City Square, JB) tapi lepas tu dia berpindah ke Taman Perling suburbs sebab sewa yang lebih murah…. Dah lama aku tak makan kat sini sebab …….. terlupa .. hahahaha boleh tak alasan..? So hari tu masa masih dalam MC tu, aku ajak jarimok pi teman makan kat sini or is it jarimok yang ajak aku kuar …? – lupa lah… and my love was rekindled… alah orang kuat makan mmg selalu jatuh cinta, bila makanan yg nak dibaham tu sedap ok… These were some of the things that were ordered…

Bruschetta – pronounce as brus-ketta, roti itali / roti perancis dengan tomato…. yum,yum sedap, heavy garlic taste…

Crab stick creamy spaghetti. Actually, aku lupa nama dia so sukahati lah bagi nama baru… Ini pun sedap…

Tiramisu yang to die for…. haha for me lah… I love it!! Nampak macam sikit jek order kan? Sebab Mokcik ni dah kenyang melantak nasi kat rumah, lambat sgt tunggu si jarimok, perut dah kebuloq… kalau tak perut dah reach capacity, mau aku order penuh meja… hehe … Semua di atas adalah dijual dengan harga yg berpatutan… spaghetti dlm RM14+, bruschetta RM8+, sama gak dengan tiramisu tu.. harga lebih kurang macam tu lah.. not bad…

Ini pulak apa aku order masa aku datang sorang… Yes..satu hari mokcik rasa fed-up dengan semua orang dalam hidup, pastu sentap sensorang..pi bawak hati yg tengah lara dengan mengisi tembolok ku… hahahha best kan bahasa..?

Mula-mula order breadstick ni… NYUM! didatangkan dengan tomato sauce ni… semua nya dia buat sendiri.. sedap..Aku memang sucker for this kind of food…

Main course aku – pasta putanesca… penne dengan kuah tomato, olive (buah zaitun), capers dan garlic… Hamek ko, garlic sebakul aku rasa… tapi ada aku kesah..? Mokcik sukerrrr ok.. dap!dap!.. this dish a bit masin and to be honest aku tak makan pun garlic yang bersepah-sepah tu… aku makan olive dan penne nye aje. Masin dol… kang naya BP aku naik tapi ada rasa sikit-sikit jadi lah… hhmmmm sedap dan sekarang tengah terbayang-bayang…sebab lapar nak mampus… hehe.. Aku suka cafe ni sebab sedap, portion tak kedekut dan yang paling penting, harga nye berpatutan – ye lah makanan italy, ingredient import kan mahal bukan macam setengah tempat, jual makanan tempatan tapi harga macam barang import… hehe

CAFFE CAFE

No 270, Jalan Persiaran 1, Taman Perling, 81200 Johor Bahru
Tel: 07 237 0233

11.30 am – 10 pm. Closed Thursday

Pork free

One Response »

  1. makanan always pengubat duka>>>kih3 tagline kaki makan

    pssttt….sedap tol nampaknya bruschetta tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>