Mee Hailam Julie style!

Mee Hailam Julie style!

Last week aku masak mee hailam. Pergi pasar beli mee hari ahad tapi masak hari jumaat…amacam, rajin tak aku? Sekarang ni kan, aku rasa each time aku buat entry masak-masak, kalau resipi tu aku masak ikut sedap hati aku, aku nak nama kan resipi tu ____  ‘julie style’. Nasib lah kan… ‘blog aku, aku punya suka’ lagi pun memang aku masak hentam keromo..bukan ikut resipi pun… Last weekend aku try nak buat thosei tapi tak menjadi seh…. Sedey tau gua…Everytime aku cuba masak makanan orang india mesti tak menjadi… tensen aku. Aku dah ikut resipi tu betul-betul tak menderhaka pun, masih tak menjadi..huwaaa…. tak pe, nanti aku nak try lagik.. Yang ini aku masak mee hailam ‘julie style’, jom tengok….

bahan-mee-hailam

Ingredients :

  • prawns
  • chicken meat
  • fishball
  • fresh button mushroom
  • carrot
  • spring onion
  • tomato
  • chillies
  • 2 shallots
  • 1 garlic
  • ½ chicken stock cube
  • about 1 tbsp oyster sauce
  • lots of soya sauce

I’m not gonna give exact measurement because i don’t have one, i cook like ‘orang lama’ you know. Agak-agak method, so how to give exact measurement? Another thing… everytime i cook any type of noodle, when i take the pictures, i can never make it look appetising but i swear it tastes good.

mee-hailam-2

Nyuuumm!

3 Responses »

  1. kalo cenggini punya lazat makanan2…huhuhuhu kita postpone jelah tahun depan diet tu..ekekekekeke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>