Mee Bandong Muor Segera….

Mee Bandong Muor Segera….

Tak tau nak update apa weeyyy… mak aku sedap je cakap lama tak update blog (ok, mmg guwe perasan sebab dia cakap oranglain.. hihi :P) ingat senang ke update? Mana tak de idea nak merapu, mana ngantuk tak henggat, mana line internet macam ciii slow, sampai tertido tunggu (pagi baru jaga… muhahahaha) …. huh!

Fuh! Nampak tuuu…. berasap-asap lagiiii… kecur tak air liur korang..? heheh.. kalau tak kecur pun lantak lah… aku yang kecur siottt! Ini aku masak hari tu… a week sebelum tu, parents aku balik kampung tengok my grandparents yang uzur… so aku kirim (PAKSABELI) rempah mee bandung ni (bukan nye nak kirim salam kat atuk aku tapi kirim beli makanan ok?)…. perrgghhh!!! Dah lama mengidam ni… biasalah pembawakan tekak biawak memang macam tu (BUKAN PEMBAWAKAN BUDAK OK?)… Sedap!! Actually gambar ni amek hari kedua makan.. biasalah rumah aku, kalau masak terlebih sikit, makna nye kena makan sampai hari esok untuk ngabeh kan… So kuah dah cair sikit dan binatang2 kat dalam tu pun kurang… Actually, aku nye mee bandung just letak daging rebus, udang, sawi dan telur. Yang ini tak letak telur pun… i don’t loike! Entah kenapa, aku ada angin pasang kekadang tak suka nak mamam telur… hee!

Aku pakai paste ini…. komen aku… SEDAP! Cukup rasa udang kering dia, pedas, ada rasa kacang (yg paling penting for me)…cuma a bit manis but itu boleh ejas… letak le tomato lebih, biaq masam2 sikit.. wooooo! Meletop i tell you, but of course kalau uolls tak suka makan mee bandung, memang tak dapek nak tolong la…

One Response »

  1. xpe julie janji ada entry dalam blog…kadang tu saya pun garuk paler jugak xde apa2 nk update. saya nye blog pulak topik pasal makan2 kat luar jadik klu x mkn kt luar apa nak update kan kan kan hehehe….tp saya ngan isteri memang suka makan kat luar kalu sat/sun. Pastu anak2 lak duk blajar kat KL dan Melaka so makin la rajin try kat makan kat sana….
    hmmm…nnt julie jengok2 ek blog kiter TQ TQ…pastu ermmm follow la yer baru meriah skit nampak hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>