Mari Kita Makaaannn Jengkollll….

Mari Kita Makaaannn Jengkollll….

Ini lunch aku haritu, gigih pi kedai nasi padang kat Kg Melayu depan Klinik Ibu dan Anak, Klinik Kesihatan. Actually, ni kali kedua pergi. First time pi dengan en. hubby, aku suka, dia tak suka. Selain dari mahal, dia tak suka sebab lauk favorite dia tak de… (ayam la..) Ayam ada tapi masak lemak la… kan musuh ketat dia..(nyampah betul..) tapi aku…. muahahaha… aku suka… sebab ada lauk yang aku tak pernah jumpa, aku jumpa kat sini… jeng,jeng,jeng….. jengkol dol! Jengkol tu jering tua, atau lebih tepat lagi kat kedai ni, jering tua rebus masak sambal ikan bilis…… haa… Aku jakun ok, memang tak pernah jumpa, tak pernah makan…. so umoq dah nak masuk 40 tahun baru first time rasa…. sedap, macam kentang rebus tapi pahit sikit… masa makan tak de bau, besoknya amek kau! bacin betul jamban…. bau jering!

Itu antara sebab aku datang kali kedua, gigih walau pun solo… eleh.. dah biasa pun, buat muka seposen, yang penting perut kenyang makan… Kenapa kalau makan kat kedai nasi padang mahal ek..? Lauk aku amek ikan keli goreng sambal and jengkol sambal, air teh-o-ais, total RM7.50. Hari tu makan berdua pun RM17.00 lauk lebih kurang je… Yang pasti demam jengkol gue sudah reda.. lambat lah nak repeat lagi kedai tu… hehe bukan pasal tak sedap…tapi pasal tak de geng nak pi sana….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>