Mari kita maakkannn lempenggg… (ikut nada jjcm)

Mari kita maakkannn lempenggg… (ikut nada jjcm)

Hari tu kan lepas buat bekam, aku adalah lapar tak terhingga… tekak adalah mengidam nak makan lempeng yang jual kat tempat sate celop2/steamboat kat Dataran…. sambal tumis dia – terbaaeekk! So adalah gigih, merempit pergi kesana dari UDA… bila sampai and pergi tanya brader tu, dia sengeh2 macam nak kena penampor, cakap, ‘ari ni tak buat lempeng….’ WTF??? Dia tak tau ke aku LAPAARR! Berani dia tak buat lempeng? hehe ayat boingkak nak mampus tul…. (typo tapi lantak lah..malas nak betul kan)

So balik dengan kesedihan yang tak dapat diubati dengan sop daging yang aku beli.. 😛 aku tak makan pun sup tu…aku nak LEMPEENGGGG… bukan lempang ok?  Punya lah nak makan lempeng… aku sanggup….. masak sambal tumis dan buat lempeng memalam buta….

Amacam..? cun kan lempeng aku… kalau kau kata tak cun pun, aku tau memang cun… ayat riak nak mati ni…  penat aku menggayakan ni.. berpoloh2 tau.. bila nak makan je… penat. So tak enjoy… motip? setelah berhempas pulas gigih masak pastu penat nak enjoy ..? Ntah2 tak sedap kaannn….? hahahahameeeuuhaahaha…

4 Responses »

  1. heheheheh cun seyyyy u punya lempeng taapiii lebih cun beb kalau u
    calling2 i ajak mamam sama ..ahaks

  2. bolehhhh, tunggu aku beli rumah sendiri… 😛 in the mean time kita pergi kat brader yg muka macam nak kena pelempang tu ok.. hihi

  3. lempeng kt dataran? ada jual lempeng kt situ? slalu kwn2 ckp lempeng kat Simple dkt2 NY hotel. tp x pnh pegi la. hehe

  4. yesza… kat dataran ada jual lempeng, sebelah lori no. 8 tapi brader tu i rasa dia cuma bajet 1 kampit tepung je 1 hari sebab cepat habis and kadang2 dia tak buat… geram tau.. pak kal lah sambal tumis dia power… kalau tak memang tak mau support dia. Lempeng Simple dulu2 ok lah… sekarang tak tau…

    Simple tu dulu masa baru bukak, food dia sedap gak… tapi lately ni, i rasa kureng lah… Dah tak banyak selection macam dulu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>