Manchurian Chicken…

Manchurian Chicken…

manchu-chick1

Masa aku melawat blog minah ni, aku sudah ternampak satu hidangan yang sangat menghairah kan nafsu makan. Aku pun dengan tak malu nyer sudah mintak itu resipi…. heeee… 😛

So tonight for dinner, aku sudah masak itu Manchurian chicken…(sorry, cut and paste sajork..)

Ingredients :

600g chicken thighs/drumstick, cut into pieces

MARINADE
1 tbsp light soy sauce/kicap le
1/4 tsp dark soy sauce/kicap apo yg mano pun aku tak tahu, hentam sajelah labu
1 tbsp oyster sauce
1 tbsp chinese rice wine-tidak digunakan dek saya
1/4 tsp salt, or to taste
1/8 tsp sugar, or to taste

2 tbsp cornflour, for coating

6 cloves garlic, chopped
10-12 bird’s eye chillies (cili padi), roughly chopped

combine the chicken and marinade ingredients in a mixing bowl. Mix well and leave to marinate for at least 30minutes. Dust with the cornflour to coat meat lightly before deep frying.

Heat 1 tbsp oil in a wok and fry the chopped garlic until just lightly browned. add chicken pieces and chillies and stir-fry briefly. serve immediately.

*Verdict : sangat sedap, very tasty ada reminisce bbq chicken wing rasa nyer, tapi aku tak puas hati sebab rupa ayam aku tak secantik pompuan tu punyer, sedih :( … kami makan dengan bubur nasi, moi, kata laki aku. That’s MOI as in AMOI bukan MWAH… as in MOI bahasa perancis …. ingat tu kawan2…

manchu-chick2

Moi yg sgt simple, makan dgn ikan bilis kicap, telur scramble with bawang & chai por and manchurian chick...~Nyuummm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>