Makan2 Carriiii Pasaalllll – Foodcourt Tesco Bukit Indah

Makan2 Carriiii Pasaalllll – Foodcourt Tesco Bukit Indah

Hari tu lunch makan kat foodcourt Tesco Bukit Indah sebab ada date kan… auuwwwwmmmm…. date i pakai kulit rimau, so kena buat efek ok…? Aku memang tak pernah terlintas sekecit kuman punnak mentekedarah kat foodcourt kat sini sebab …. macam tak sedap jek.. malas nak buang masa kan..? So hari yang bersejarah tu, decide untuk makan disini sebab hari panas and kereta mokcik allergic parking kat panas ok…? Nanti dia lupa diri, mentransformkan diri menjadi oven bergerak and membakar aku macam vavi panggang sambil drive….(boleh, description macam tu..?) Disebabkan hanya Tesco jek yang ada parking bumbung kat Bukit Indah tu, Tesco it is… (and memang nak masuk beli barang pun..)

Anyway… cuma ada 2-3 je stall yang jual makanan, aku choose untuk mamam nasi ayam….

Santek kan nasi ayam ni…. ? sebab aku pakai hp cikai aku, nampak lah macam cantik… Realiti nye macam haram bai!! Pinggan ni, sememeh comot, dengan sos kicap nye, dengan sos ntah apa yang kaler coklat tu, dengan berminyak2… sememeh ok??? Aku yang pemalas nak mampus ni pun, kat rumah kalau ceduk lauk masuk pinggan tak comot macam ni… Itu komplen pertama aku… Kedua, akak yang jaga stall nasi ayam tu, macam tak berseri betul aku tengok… don’t get me wrong bukan fizikal dia tau, but aura dia… serabai BAI! and the tangan and the kuku, jijik kot? Dia macam jenis yang tak basuh tangan after pegang something yang berminyak ke, ada stain la.. senang citer… and jual makanan ok?? Nasib baik aku tak kena food poisoning! Bila makan pulak…. aku rasa signboard tu dia patut tukar lah, bukan nasi ayam tapi NASI UNTUK AYAM PELIHARAAN MAKAN….! Tak sedap!!! Susah sangat ke nak masak nasi ayam? Aku yang tak berapa pandai ni pun, masak nasi ayam sedap ok..? Pakai lah instant pes… masak ayam pun tak reti, ada ke ayam tu jadi macam lembik? AND MANIS!! Aku tau lah aku order ayam madu tapi aku tak expect pulak lah ayam tu kena sira dengan sirap + gula (sirap tu dah manis + lagi gula – apa rasa? nak bunuh aku dengan kencing manis la tu)… sambal dia pun manis…!EEEYYYY!! Teruk betul lah dia orang ni meniaga, betul2 menganiaya orang yang sedang kebulur tau!! Dah lah tambah dosa aku jek, marah kan dia!!

Kalau tak pandai masak TOLONGGGGGG LAHHHH jangan meniaga…at least jangan lah jahanam kan makanan tu sampai tak boleh aku nak telan….. Nasi atas tu, aku cuma makan 2 sudu, ayam habis bai sebab ayam.. rasa macam ayam la.. walau pun kuah dia manis, kuis2 je lah kuah tu…. Memang aku tak akan makan lagi kat tempat tu… kembang tekak aku bila teringat kat tangan dan kuku akak tu… YUCKS!

2 Responses »

  1. err.. aii pon x pnh mkn kt foodcourt tesco ni.. pnh beli teh ais jek. mmg nmpk sgt kurg memberangsangkan. better la g mkn kat arena jusco BI tu haaa. tp klu kt situ pulak balik2 i mkn chicken rice claypot tu ha. dh bape thn x pnh mkn benda lain. hahaha hahaha

  2. mmg potong steam lah tempat tu… i dah bertahun tak makan kat arena jusco…. dulu2 suka makan yang kat Permas, masa baru2 bukak… meriah dan sedap… bila dah lama2 macam malap pulak…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>