Makan2 carriii pasaalllll lite2 – Nandos, Pelangi

Makan2 carriii pasaalllll lite2 – Nandos, Pelangi

Ada satu hari tu tersangat bosan, tak tau nak buat apa and pergi mana time lunch, so decide pergi Plaja Pelangi sajork… Actually niat nak jalan-jalan kat cold storage tapi ntah macam mana kaki boleh TERjalan masuk ke nandos pulak…(hehe..) Masa dah duduk and baca menu pun dalam kepala otak tak tau nak makan apa…sekali tu nampak CAESAR SALADDDD….. hahaha demam caesaer salad gue belum berakhir ok… badigol nye jaime oliver buat gue kecur-kecuran ayaq liur… so order lah satu salad with chicken – extra hot lagik.. (aku ala-ala blur sotong, lupa which one yang aku suka..padan muka extra hot sgt pedas..) tapi makan salad je macam tak cukup kan… so harus lah order pulak old style chips (?) lupa plak nama dia..ala… french fries la tu.. tapi potongan besar..sedap! Tang kat sini aku ada tak puas hati sebenarnya, french fries aku tu, ada ka patut dia campuq dengan yang dah SEJUK! Aku tak tau lah leftovers dari bila tapi yang pasti kentang aku tu, ada yang panas ada yang dah sejuk…. HALLOOOO! That’s very bad business ethics ek..Kalau ye pun tak nak membazir, boleh tak kau panaskan sekali kentang tu…. Tak suka tau mokcik!

Suasana ala-ala romantik sebab hujan and aku duduk kat tepi tingkap yang ada pokok2 …. sib baik hujan, kalau panas, harus lah peluh tiak…

Ini lah caesar salad aku… homaigod!!! sangat sedap ok… lagi sedap dari lavender punyer, i tell you… dressing salad kat nandos lagi flavourful… and the chicken… lagi besh! Yang tak best is the crouton sebab rasa macam stale and lemau… Beza 2-3 hengget jek dari lavender tapi rasa tu adalah sangat ketara perbezaan nye.. hehe… So sekarang ni, aku just nak tunggu sampai seru jek, nak buat sendiri caesar salad guna resipi si badigol tu… ntah bila tak tau bila seru nak sampai… ahakss!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>