Makan2 cari Pasaallll – Restoran Kinnarie, Perling

Makan2 cari Pasaallll – Restoran Kinnarie, Perling

Tak tau lah nak jadi apa, sekarang ni malas betul nak masak during working week. Letih dan tak de mood. Dah lama nak try restoran ni, Restoran Kinnarie kat Taman Perling (Jalan Simbang). Masa pergi, restoran kosong, tak de orang and mereka2 yang teman kan aku, asyik cakap.. ishh kenapa tak de orang? i.e- kau biar betul, mesti tak sedap tempat ni….. hehe peduli apa aku, jom cuba, try, test….

Order, nasi putih, kangkung goreng belacan, ayam kunyit, daging masak merah, tom yam campur, sotong goreng tepung, air tembikai, longan 2. Servis cepat …. mesti lah sebab tak de orang kan…

Kedai bersih dan cantik, portion sesuai dengan harga, servis cepat tapi malang nya masakan tak menepati citarasa aku…. muahahahaha, tekak selulit agak nya aku ni. I felt that the food is a little bit on the sweet side. And this coming from me, someone who loves a little sweetness in her dishes (tekak jawa bapak aku lah ni menurun kat aku) and is a borderline diabetic. My brother however, seems to loved their sambal belacan, pedas! The tom yam was very tart and spicy! Loved it when hot, not so much when cold because the taste of galanggal was a bit overpowering. Sotong Goreng Tepung was good, not oily and the batter hold its crispness even when cooled down. Daging Merah was dissappointing, a bit masam, too much tomato sos? I think it was the kangkung goreng belacan that failed me most because it was …. sweet, even with the belacan undertones… nyampah! ┬áTotal cost for the night was RM49.00 Cheap! Considering what we ordered. Would i repeat my experience? Probably not!

2 Responses »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>