Makan-makan tak cari pasallll laa – Lavender, Bukit Indah

Makan-makan tak cari pasallll laa – Lavender, Bukit Indah

Sebenarnya pergi sini sebab teringin nak makan caesar salad sebab tengok kat TV, si jaime oliver tu lah… kurang asam punye badigol… bikin gue kecur air liuq meleleh buat ceasar salad…. hihi nak buat sendiri malas so…. beli lah…. My maman kata gue buruk lantak and buruk tekak mengalahkan mak buyung mengidam… tapi ade ke gue kisahhhhhh?!!! muhahahaha… tekak tetap akan dilayan… jom tengok apa aku bedal kat lavender…..

Air yang bantut kaler hijau tu mak gue order… sesuai kan..? orang nye pun kontot… hihi, air yang bagak tu aku order, pun sesuai lah walaupun patut nye lagi besar kan gelas tu… baru seswaayyyy sangatttt!!! ooo air bantut – green tea, air besor, mint ice lemon tea… sedap! i loike….! Green tea tu my maman tanya, kenapa ek, bila sejuk tak sedap…? I pun tatau lah mak…

Mushroom soup ni my maman order, sedap, full flavour of shitake mushroom… puas hati… rasa nye dia orang buat from scratch and not from powder….or if they do use powder, they embellished with lots of shitake… sedap dol! My maman siap compare dengan ‘Kapten’ nye mushroom soup yang memang dia jaki, kata tak sedap lebih rasa susu je… hihi… Selain dari the toasted bread yang diaorg bagi free ni, mak gue turut order garlic bread… jangan marah… corrupted mak aku.. dah pandai makan western… tapi gambar tak amek.. lupa.. garlic bread tak sedap, keras macam kayu boat terdampar kena hempas kat pantai…..

Yessszaaa!!! Ini dia yang mokcik gemuk order… caesar salad…. ok..lah… sedap, although i ‘ll bet jaime punye salad mesti lagi sedap… badigol bikin gue ngidam! Mak i pun suka salad ni… dok cilok makan.. asyik cakap eh, sedap lah… macam pelik plak daun-daun makanan ulat beluncas ni boleh sedap plak rasa dia kan..

Aku order ini sebab …. salad? je? Aku? biar betullllll…. so.. order la 1/2 spring chicken…. huahuahua…. pun sedap…. haip, aku bukan makan sorang, share ler dengan maman aku…. So kerugian semua sekali adalah dalam RM58, which was surprising sebab dolu masa makan dengan kawan aku kena RM100+…. sebab makan spaghetti salmon yang ala-ala tak cukup zat (nipis)…. perghh! menyirap bila ingat….

2 Responses »

  1. hari yg i baca post ni.. hari tu jugak la i heret fadil g mkn kt lavender BI. hahah caesar salad nye penangan! tp mmg sedap ler.. pastu i order teriyaki chicken rice sbb dulu2 kt senai epot klu singgah mkn mmg order tu je. fadil order ham & mushroom penne.. wahhh sedap giler you! 1 lg dia order blackpepper grilled chiken with garlic rice.. pon sedap gilers. hahaha.

  2. hehehe… you should see post baru kat nandos… caesar salad lagik… macam ye ye orr jek makan salad… kurus nye tak jugak… mana nak kurus, disamping salad ada lagi dua bakul makanan lain yang i bedal… muhahahaha…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>