Makan-makan tak cari pasall la… – Secret Recipe, Danga Mall JB

Makan-makan tak cari pasall la… – Secret Recipe, Danga Mall JB

Selamat menyambut Deepavali… wahhhh meriah sakan korang main ┬ámercun ek…? Dah tengah malam buta ni pom pam, pom pam… meletop-letop! Sekali keluar bunyi mercun asli dari langit… kuat giler…. senyap ko sekejap…. tapi tu lah… kejap jek… ngalah kan chinese new year plak….

Tengahari tadi pi danga mall sebab …. saje… bosan… jalan-jalan masuk first lady, tengok2 baju macam berkenan tapi macam malas nak beli (kunon… padahal tak de duit.. hehe) terus pi kat secret recipe kat depan first lady tu, nak mamam….. so aku order …… jeng,jeng,jeng…….

Vietnamese noodle soup… eleh macam pho ler tu….. OMG! SEDAP!! i sukerz…. tapi kenapa gambar dalam menu tu… lagi meriah eks..? Yang sampai pada aku ni macam kurang zat gitu… tapi apa pun.. habis mokcik gemuk ni makan…. hhmmm… nyum, nyum!

Masa nak bayar tu… sempat lagik aku beli 2… DUA OK? kek…. satu hi-fibre cheesecake, satu banana crumble…. dua-dua aku tak pernah bedal.. so harus lah aku beli… aku ni pantang… pantang nampak benda yang pelik dan baru.. mesti tekak aku kembang kuncup nak bedal…. so beli lah dan tak pasal2 lunch aje kopak RM36… makan sorang tu… buruks lantak, mana tak gedebab… Balik opis, terus menjalankan operasi sental dan baham… mula2 makan, try, test market, kek ini….

Hi-Fibre cheesecake… ceh.. aku pun kunon.. baca hi-fibre tu konon nak makan healthy la.. tak sedor baru je mentekedarah mee sop satu besen….. huh.. korang tau.. bila dia kata hi-fibre…. memang hi-fibre betul… fibre kad board dol! ┬áMacam manila kad board, file kadboard dan kadboard2 lain yang sewaktu dengan nya… aahh macam tu lah rasa menatang yang serpih-serpih atas dan bawah kek tu… Aku tau lah menatang tu, granola la, oats la dan segala tok nenek bijirin.. tapi rasa dia tak boleh blah… tak sedap! Yang part cheese cake dia pun tak sedap! sebab ada campuq black sesame seed la, and other unidentifiable kekacang…. aku tak suka!!! So mokcik gemuk bagi 1/2 bintang aja… daripada 5 bintang…. Hambek ko hi-fibre kadboard cheesecake!

Kedua… aku makan kek ini….

Banana crumble….. dia ni pun ada ala-ala kadboard gak crumble dia tu… tapi nasib baik sebab dia ada pisang and sebab aku suka pisang…. aku bagi dia markah 1 bintang! Semua crumble2 bodoh yang tak sedap tu aku kopek2 dan tanggalkan.. aku cuma makan kek nye saje… itu pun tak berapa nak abes sebab tak berapa sedap… keras!… Fail lah ko nye kek ni secret recipe!

One Response »

  1. x tingin lgsg i nk try kek2 tu seme. haha. anyway, mee u tu mmg nmpk sgt fail. klu mkn kt sr lain rsnya x lar rupa dia cmtu skali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>