Makan-makan carriiii paassallll – Nasi Goreng Seafood Stulang, JB

Makan-makan carriiii paassallll – Nasi Goreng Seafood Stulang, JB

Hehehe… orang semua dah banyak kali makan kat sini buat baja berkoyan-koyan, aku baru jek nak pergi makan…. Itu pun jenuh la nak mencari kat mana tempat ni… rupa nya tersembunyi kat hujung tempat mancing udang dulu tu.. ooOOooo baru mokcik tauuuu…. So masa pergi adalah time peak dinner, keadaan adalah sangat haru biru, kecoh, bising, overall tak selesa… especially untuk orang-orang yg berjiwa sensitip macam kitaorang ler…(poyo cam haram, macam nak pelempang kepala masing2 kan..? :P) kecoh sebab nyonya tu cakap suara ada sikit tinggi nada dia macam nak gaduh dgn customer … haiya manyak fenin kepala ana laah…

Anyway… ntah macam mana dapat juga lah mengorder dengan apek dan nyonya yang agak berlagaks (pada aku la….). Ini untuk panduan kepada orang-orang yang tak pernah makan kat kedai ni, kalau korang nak order, cari apek atau nyonya tu, make sure order korang tu dia tulis kat resit kaler pink (atau mungkin kaler lain bila pink habis..), kalau tak, tunggu sampai kontol lebam pun belum tentu dapat makan…ok? Don’t waste your breath cari gaduh dengan nyonya tu sebab she don’t give a damn kalau korang tak datang lagi kedai dia sebab ramai orang lain akan datang.. Well, that’s my 2 cents la… so this is what we ordered…

Kangkung goreng belacan..agaknya… because another thing, they don’t have a menu, aku order ni cuma cakap, i nak kangkung – tak cakap kangkung goreng belacan ke, apa ke.. they seem to know what they’re doing.. so kalau set-set yang cerewet nak tentukan EXACTLY how your dish should be cooked… tak yah makan kat sini …tau… nanti mesti kau tak puas hati…

Ini sotong masak…… sambal lah kot… sebab bakar kan… stone sebab sotong besar dan dia pandai masak, tak liat… yang paling best is …tu nampak tak bawang hiris dengan cili tu… itu yang syiok… sotong tu… sambal dia ok lah not bad…

This is the star of the show… i think almost everyone yang datang sini mesti akan order ini… nasi goreng seafood… goreng style teppanyaki… pakai kuali leper yang besooorrrr bapak gajah… (tapi gajah leper)… it’s fascinating to watch the tukang masak tu masak… pperrgghhh….. dekat satu tray telur dia pakai… udang berenang-renang dalam telur tu… nasi around 4 -6 pinggan… penat siot!! Masa kitaorang makan tu.. adalah dalam 1 jam kot… dekat 4 kali dia masak…. respek lah…! Patut lah nyonya ngan apek tu..dengan tukang masak dia.. dia cakap lembut jek.. bukan senang nak cari pekerja yang skill bebb…. she would rather fight it out with the customer rather than loose the cooks…. hehe… Setiap portion nasi goreng mesti ada 2 ekoq udang yang besar… hirisan fishball i think and kacang panjang hiris… Rasa…? I think its overrated… tak de lah sedap sangat, tak de lah tak sedap…. eleh… korang yang suka makan kat tepanyaki mesti suka… pada aku.. heerhh… tak heran… (huahauhaua… berlagak nak mampos plak..)

cer korang tengok...tu kaki-kaki orang yang tengah tunggu turn nak order ngan nyonya gengster tu... ramaaiiii...

Btw, gambar ni aku susun ikut turutan dia sampai… so the last thing that was sent to our table was..tadaaa… ikan pari bakar…. Ini aku memang suka… my favourite and what i think would make me want to come here again, despite tak suka dengan nyonya eksyen tu… dap,dap!! Total kerugian malam itu… RM74+ , aku tak ingat the exact amount… mahal… tapi worth every penny…

Sekian… itu lah dia pengalaman saya makan kat tempat nasi goreng seafood…. tapi aku musykil lah.. tempat tu seriously need sprucing up… kotoq, busuk dan berbau… MBJB tak amek port ke..?

One Response »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>