Makan-makan carriii paassaalll – Noodle Station, KSL City, JB

Makan-makan carriii paassaalll – Noodle Station, KSL City, JB

This is my first time in KSL city, shopping kompleks baru kat JB, kat Taman Century to be exact. Alah, sekangkang kera je dari Holiday Plaza…. tapiii…aku rasa kan KSL ni memang dibina mainly to cater to chinese people la…. Aku rasa 95% of the shops and the eateries yang ada, caters to the chinese sebab kedai baju, mostly pesen2 yang budak2 china suka pakai.. well maybe ada gak lah budak melayu suka gak.. kedai makan aku tengok mostly tak de tanda halal, kalau ada pun dia tulis no pork, no lard tapi halal? (i don’t think so), even the kiosks yang jual snacks tu pun, you have to be carefull, sebab dalam menjual kaya ball ke apa, tak pasal sebelah, i mean literally sebelah je mesin tu, ada jual keropok babi ok..? Kalau pun aku return to this place, is sebab ada Tesco kat sini. Dekat sikit daripada kat Bukit Indah or Plentong… Tesco kat Tebrau tu memang tak akan pergi lah… Penuh dengan orang memanjang… rimas…

OK, i digress, dah penat jalan2, perut sudah lapar, dah la aku baru lepas mengamuk sampai ‘tersesat’ pergi KSL..hehe cari kedai2 makan, tak de yang menarik perhatian, KFC ada lah tapi recent news menyebabkan aku macam tak selera nak makan ayam KFC, so cuba this restaurant – noodle station. Aku rasa masa aku tengah baca menu kat depan kedai tu, aku lalok lah… aku dah duduk and dah order baru aku realise yang kat kedai tu,

  1. semua pekerjanya jantan
  2. semua pekerjanya adalah foreigner

Masa aku realise tu, baru aku  terasa macam serem sikit.. sebab aku sorang kan.. tak de geng and kat kedai tu tak ramai orang and aku pi pilih duduk kat booth ke dalam sikit… bongok eh? Aku duduk mengadap ke kitchen, so i can see the cooks… muka semua ala-ala tak pernah tengok pompuan (aku bukan perasan aku ni shantek macam bidadari tapi cara dia pandang tu… bencik!) and mengerikan… Aku order air honey lemon tea..

Harga : RM3.90 kang tak letak ada orang protes plak.. hihi

First time minum hot lemon tea tak sedap…. sebab diaorang gunakan jasmine tea, aku tak suka betul jasmine scented tea sebab bau bunga sangat pekat.. tak larat weeyy!! Lemon dah ok, Honey pun dia letak 1 sudu tapi jasmine tea tu tak bleh belah!!

Sebenarnya nak amek gambar kerusi booth tu, tapi amek dalam keadaan cover2 sebab takut and malu jadi nya macam haram lah gambar… kerusi ni adalah kerusi yang paling tak selesa yang pernah aku duduk kat kedai makan.. dalam kategori kerusi booth la… sebab tempat sandar dia tu, sangat tegak, dah la keras, ntah la susah aku nak explain, angle dia tu… t.a.k.s.e.l.e.s.a ok…??

Harga mee ialah RM9.90, being ogled at - priceless!!

Aku order ni, springy noodle with fried batter fish. Noodle tu memang springy, springy to the point of keras kebaton…. aku pernah makan springy noodles yang tak sekeras itu… Fried batter fish tu ok lah, ikan, so mestilah rasa ikan kan..? tak kan rasa kambing punye.. wanton tu pun not bad…. sup adalah seperti air paip letak kiub ayam. Actually mee ni kalau si waiter tu bagi aku cut chillies would be not bad tapi sebab muka dia macam penyangak, aku pun adalah takuit nak mintak… Masa aku tengah makan tu, diaorang punya stok sampai, and you know what..? Yang hantar stok tu pun, macam tak pernah tengok pompuan… eh, kamon lah… aku pakai tudung labuh tau, bukan pakai seksi, tak kan lah tak pernah tengok orang makan sorang.. duduk dalam botol kicap ke apa..? Tengok aku sampai aku rasa uncomfortable and unsafe… makan cepat2, bayar and terus belah… Memang aku tak akan makan kat situ lagi….  Total kerugian ialah : RM15.20. Servis macam harem dan menakutkan pun nak charge aku RM1.40…… babik la!

4 Responses »

  1. next time lu kena bawak “mariah carey” gangster version nok….ekekekekek

  2. wa takot kerna serbuuuu….. lu jangan main2, kang kena rog, sape nak jawab… hahaha

  3. huhu kat KSL tu macam dah pergi Korea rasanya tau….
    semua kedai jual baju2 korea…huhu
    yang penting murah… rm100 dpt 4 baju…. huhu

    aritu makan kat seasons cafe…masa kitorang dtg tu aircond rosak… pergh mkn dlm kepanasan…
    noodle station ni tmpt die spooky sikit…tu yg x pernah jejak..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>