Makan-makan cariiiii pasaalllll – Marco Polo Kitchen, Bukit Indah JB

Makan-makan cariiiii pasaalllll – Marco Polo Kitchen, Bukit Indah JB

Hoih…! Setelah menaip royanan di post sebelum ni tak sampai beberapa minit lepas… aku adalah kehabisan idea dan juga malas nak berpikir tapi tetap gigih nak menupdate sebab dah alang-alang melepaskan angin kentut, jangan sampai terkencit didalam seluar…. Ntah aku pun tak tau apa significant ayat aku ni…. ikut sedap otak aku nak taip…. Anyway, makan kat sini tahun lepas… i think it was november ke december la…. dengar ramai orang rave about how good the food was here, itu yang mokcik ala-ala tirrgoda… ok, let’s tayang-tayang gambar…..

montoigoreng

Appetizer – Mantou goreng dengan sos cili yang manis (rasa nye dia buat sendiri…) Verdict – sedap! tapiiiiiiii… mantou tu besar sikit je dari biji kelintit dan harga nye adalah dekat2 RM10 (aku lupa and resit tak simpan tapi aku ingat, i felt it was expensive) Kecik setoit, celah gigi aku jek….

sirloineeee

Ini sirloin steak, jarimok order… sedap!! i loike…. Tak ingat harga tapi above RM45++…… yang ini comes with gravy…..

tenderloineee

Ini tenderloin steak, kontel order… mamat ni biasalah pi mana2 mesti mau order tenderloin…. manja sangat, tak nak kunyah lebih, macam gigi orang tua… hihi Tenderloin ni comes with herb butter, no gravy…. bagi tekak internasionalll macam aku memang sedap banget…tapi untuk tekak-tekak malaysiiiia yang dah biasa letak sos cili maggie setengah botol (jangan sentap haaaaa, you know your big sis love u very much!) – TAK SEDAP!! Harga ni pun aku lupa…. yang pasti above RM50++

gnocchikentang

Haaaaa hak yang ini aku order, tau apa..? Potato gnocchi in tomato sauce….. Verdict – Tak sedap sebab MASINNNNNNNNN…! I think my BP skyrocketed after eating this…. I don’t know if this is how they usually prepare this or it was just that one time but i felt like the chef put fistfull of salt into the sauce…. The gnocchi itself is mediocre… Yang ini aku rasa not more than RM20…. The whole dinner i think cost us not less than RM200…. sangat mahal… tak leh makan selalu kalau setakat makan gaji macam aku ni…..

So itu lah dia pengalaman aku kat marco!…………………polo! kitchen… i actually want to come back to this restaurant and sample other dishes from the extensive menu tapi sadly… no one wants to go with me…. Budak 2 orang tu dah blacklistkan…. sedey..  :(

 

2 Responses »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>