Makan-makan cariiii pasallll ~ Medan Van Luton, Dataran Bandaraya JB

Makan-makan cariiii pasallll ~ Medan Van Luton, Dataran Bandaraya JB

Dah lama tak datang sini sebab asyik penuh je, bosan nak cari/berebut parking.. Hari tu kebetulan kuar rumah lepas maghrib lalu sini and tengok tak berapa full… itu pun still berpusing kat dalam tu… Kali ni try makan kat side yang belah baru… Teringin nak makan Yong Tau foo… aku lupa lah van dia nombor berapa tapi memang tak mengecewakan…

chakuehbakar

Chakueh bakar… sedap tapi kalau dia bakar chakueh tu lama sikit mesti lagi sedap.. lagi rangup…

yontofoo

Yong tau Foo aku punye… kat JB yong tau foo versi sup… first time aku makan yong tau foo kering is when i went to KL back when i was in ┬ámy early 20s… and i was terperanjat beruk when it came ‘dry’ and dia bagi sos hitam tu as the pencicah… terus sentap mokcik nak santap…. Potong stim betul lah..! Dalam kepala tengah membayang kan yang ada sup kan… So, that’s when i know that yong tau foo pun ada variasi…. I was much more ignorant back then.. hehe

Hoh..Makan chakueh bakar ni, dengan yong tau foo and air soya bean yeos 2 tin (aku bukan bedal sorang ok..?) total berasap wallet ialah RM20. What do you think? Mahal or murah? Yong tau foo aku tu RM11, aku amek, sayur bunga kubis, kangkung, brokoli, century egg, mempedal (gizzard) 2 cucuk, 1 cucuk kerang, 1 cucuk fried wonton (ada 2 butir) itu aje (aje sangaaattttt!) In my opinion it was a bit expensive…but then it’s only my 2 cents…

Adios!

One Response »

  1. Hi Julie…saya baru jer gi sini dan dah upload pics kat blogmakanbest.blogspot.com
    Biase saya gi kat van nama steamboat majidee sebab semer sayur dia fresh. Nanti jengok la yer blog saya nengok pics TQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>