Makan-makan cariiii pasaalllll ~ Azlan Seafood, Saleng, Johor

Makan-makan cariiii pasaalllll ~ Azlan Seafood, Saleng, Johor

Huhu…. dulu pernah cari kedai ni lepas baca blog saghah tapi tak jumpa… masa tu pi dengan my mak… This time pi dengan kontel n jarimok…. Tak de mood plak nak tulis banyak-banyak… tadi bersemangat nak update tapi line pulak macam biskut, kejap ada kejap tak de…. bila dah ada line, boring plak…. hihi dasar gedik dan malas… apa pun let’s tayang gambaarrrrrr…..

azlancfoodsaleng

Hahaha… macam lah banyok no gambar aku nak upload kan..? Satu jek and miserably grainy and blurr..handphone yang aku pakai sekarang ni, camera memang tak berkualiti langsung…. better lagi nokia aku tu… sigh.. apa pun syukur lah, ada gak hp…. hoih.. melalut plak aku ni..

I hope from the blurry picture above you can tell that we ordered, Siakap steam limau (Baramundi steam with lime), Daging masak kicap (beef in soy) and kailan goreng ikan masin (Stirfried kale with salted fish)… The dish was not bad, spicy and sour  but the fish itself tasted muddy…. so me no loike!, hoih tergeliat otak plak nak speaking london malam-malam buta nih….  Ok lah, daging tu sedap, kailan tak sedap – masin, aku ada order sotong goreng tepung tapi dia tak hantar, so tak tau lah sedap ke tidak…tapi budak duaorang tu cakap tak sedap…. Total semua sekali makan + air longan 2 and sirap limau suam tapi sejuk macam ada air batu ialah RM50.. Not bad tapi considering the distance and duit minyak, aku rasa lebih baik makan kat glamer jek..sama gak harga AND dekat sikit…. my 2 two cents…..

Ok vavai… mau titon..

2 Responses »

  1. Sis.. azlan dh x sedap la. Dh tuka owner rsnya yg kt petronas saleng tu. Kitorg mmg dh x pegi dah. Tp glamour seafood tu mmg bes giler kan. Kitorg dh g byk kali dh. Sotong nestum dia mmg terbaik seluruh malaysia kan. Hihi. Kt situ mkn tiap mgu pon x akan mencederakan poket. Paling koman order set ikan or sotong bakar 6 hengget tu.. ttp kenyang giler. Nyum nyum..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>