Makan-Makan Cariiii Pasaallll – Kapten Steamboat & Grill, Taman Suria Muafakat, sebelum masuk UDA JB

Makan-Makan Cariiii Pasaallll – Kapten Steamboat & Grill, Taman Suria Muafakat, sebelum masuk UDA JB

Hehe… dah 2 kali makan kat Kapten ni, malangnye gambor aku amek cuma 2 keping and tak begitu memberangsang kan tapi lantak lah…. daripada tak de update… baik lah aku merapu jugak…. Aku SUKAKAKAKA KAPTEN Steamboat & Grilll…. yes! Tempat dia selesa, bersih, dan nyaman kan jiwa….. walaupun kuah tomyam tak berapa sedap sebab masam sangat, kuah ayam dia was not bad… Everytime makan sini (which was 2 kali je pun… hehe) Weolls akan ambik buffet style sebab boleh makan seberapa banyak yang boleh sumbat… aku rasa kalau perut kecik better ambik ala-carte sebab macam rugi jek bayar RM29.40 (dah include 5% service charge) per head kalau tak kuat makan…. Buffet dia tak lah se-extensive steamboat macam kat RAWA yang takde sijil halal JAKIM tu…(ish,ish… sedap dol.. makan kat RAWA Pelangi..) tapi at least aku puas hati dengan selection kambing dan daging dia …hehe tu jek pun yang aku pandang… yang lain …not so much… sebab macam tak berapa fresh la.. (again aku ni compare dengan standard RAWA Pelangi, ok..?) dessert buffet spread dia ok lah..ada bubur, puding, jelly, buah, kek… cuma aku nak komen sikit… since the food is left in the open in an aircond environment, dia macam keras sikit la…. aku pun tak de idea nak bagi solution cuma pada aku la if the owners can come up with a better way to present the food (macam kat RAWA Pelangi), so it won’t be crusty and hard… jangan marah ha… komen ikhlas ni.. sebab i really like the place… ini ialah mee and nasi goreng kat buffet… not bad..not good, so-so je.. pada aku not bad..sedap jugak.. but my maman cakap tak sedap sebab manis… see… 2 pendapat yang berbeza, walaupun aku datang dari perut dia, dibesarkan oleh dia, masa kecik makan masakan dia… bila dah besor gedebab, cakap lauk masakan dia tak sedap… huahauahaua… kuang ajor kan..?

Ini apa aku ambik masa first round untuk grilling and steamboat…. lepaih tu dah malas nak amek gambar, buang masa.. nak mentekedarah ni…. got no time…

Aku tengok 2 kali aku datang, nasi goreng dan mee goreng sama, tak tukar, mushroom sup sama tak tukar, garlic bread, sama still keras dan kering, kuih dan kek ada perubahan – but a bit keras sebab left out in the open, puding dan bubur ada perubahan, air minuman, ada air panas (aku tak tau apa, tak minat), air sejuk ada dua, satu ice lemon tea – tak de perubahan, air sirap – aku tak sure sebab tak ingat hari tu air apa lagi ada…. hehe… sos-sos condiment dia ok, tip-top.. sedap! So .,.. itulah dia pengalaman saya makan kat KAPTEN steamboat & grill… ok.. service was good, food was ok, moments spent with loved ones…. PRICELESS…. huahauhau.. aku dah mula merapu… Aye aye kaptain!!!

2 Responses »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>