Makan-makan cariiii paassallll – Village Bryiani Cafe, Susur Tun Razak, JB

Makan-makan cariiii paassallll – Village Bryiani Cafe, Susur Tun Razak, JB

Restoran ni aku terjumpa masa aku tengah bosan giler, jenjalan sorang-sorang …. masuk ke belakang susur tun razak, kat hotel zheng apa ntah yang hotel bajet tu… rupanya kat belakang tu ada satu restoran briyani…. aku tak de lah terjah immediately, tunggu 2-3 hari lepas tu, aku heret aku punya amma la.. pergi masa lunch… huiyooo… kelesss kau maria! tempat dia… aku rasa restoran owners are mamak malbari kot..? because ada ayat-ayat suci, so i assume that they are muslim and the food are halal… so restoran ni sebenarnya tak de lah jual nasi bryiani jek, kira macam indian cuisine ler…. tapi sebab niat aku nak makan briyani, aku order itu lah….

Ini aku punya briyani ayam… rupa tak berapa cun tapi pada aku sedap gilers…. harga pun mahal gilerss… RM16.00. siap ada telur ayam sebiji, tak pernah aku makan briyani ada tairu letak bawang and daun pudina… sedap…! (jakun nye.. :P)

Ini air aku, sweet lassi… eleh air campuran tairu kot..? Masam manis, pastu macam ada ketulan nasi… watever lah… boleh tahan rasa.. rega RM7.00 – amma aku seperti biasa akan order benda2 yang dia dah biasa, which was sirap limau… – cheh! tak payah membazir memalukan diri ambik gambar… hihi

Ini apa amma order – bryiani kamben – tengok …. sungguh meriah daging2 kamben tersusun cantik… rasa sama je macam aku punya, cuma tukar daging kamben… amma tak suka, dia kata pedas! tak sedap! briyani mamak, aku tak suka!….. yesza, komentar dari amma ku…. watever… i loike! Rega briyani kambing RM17.00.. lagi satu amma komplen, eee mahal lah tempat tu, RM17 kalau kat tempat lain boleh dapat dua…. lagi sekali pada aku… watever…. i still loike that place…

Aku rasa next time kalau datang tempat ni aku nak try dishes indian yang diaorang ada.. nampak macam menarik but of course kena tunggu poket kepuk2 tebal lah.. sebab harga memang hyderabat mari… mahalll….

Restoran ni memang popular lah, masa aku datang tu, the place was packed with mostly indians and some chinese and dua tiga kerat melayu… tapi memang pack.. service was good, kena lah dengan harga dia tu….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>