Makan-Makan cariiii paasaallll – My favourite place – Seasons Cafe Plaza Pelangi

Makan-Makan cariiii paasaallll – My favourite place – Seasons Cafe Plaza Pelangi

Restoran ni memang merupakan restoran favourite aku, dari zaman umur belasan tahun (and not having money) sampai lah ke la ni, umoq pun nak masuk ke angka 40…(and still…sadly, not enough money.. :P) Actually, dah lama tak datang makan kat sini, tak tau kenapa.. baru-baru ni pi makan sebab ada orang nak belanja.. menu ada sedikit pertukaran   tapi good changes.. food quality, service and price memang best… This is what i ordered masa tu..

Ini soup of the day… bila aku tanya amoi waitress tu, apa soup of the day? Dia jawab dengan muka selamba, mushroom soup… everyday also mushroom soup… which makes me laugh, dia pun ketawa… kelakar pada aku sebab expression muka dia macam bosan because i’m sure she gets asked this question a lot and she knows that soup of the day, in fact soup EVERYDAY is mushroom soup…. hahaha… priceless… aku suka amoi tu… The soup was sedap, a bit thick but overall ok la..

My main course, chilli spaghetti with fried fish…. sedap! Ini rega dia dalam RM16++ tapi kalau datang makan time lunch during weekday ada diskaun 47%… A few weeks after that aku ajak my maman makan kat sini sebab aku adalah kemaruk nak makan menatang ni…

Sourdough 49ers beef sandwich…. OMG, aku adalah sangat suka!! Sedap!! They have two version, beef and fish… dua-dua sedap… well, to tekak aku yang longkang ni …. sedap lah… Roti tu lembut, filling banyak and sedap, french fries banyak, ada coleslaw yang sedap lagik.. berbaloi-baloi bayar RM13+…

Main course aku order salmon, rega dalam RM18+, walaupun potongan salmon tu agak kecik, tapi aku puas hati. Kalau nak banding dengan masa makan kat TGIF hari tu, aku prefer this plate of salmon… why waste money when you can get something just as good somewhere else kan..? anddd… on the plus side, tak ada bau-bauan arak menyambut kedatangan kita… haha

My maman… tak payah teka, mesti lah dia akan order AYAM… BLACKPEPPER…. it’s the same every where we go yang ada western food, mesti dia order benda ni… hihi… Tak tau apa rasa sebab aku tak mengecek, perut aku dah sendat giler macam nak pecah….  So that’s my adventure makan kat Seasons Cafe…..

Malas nak pikir ending yang lebih bagus dari ini…….Babai!

3 Responses »

  1. Hye julie. Nak tanye, cafe ni kt plaza pelangi view dia cmne? cantik x? Tgk mknan mcm sedap jek. Dia open cafe ke or bertutup? Sbb i bkn org jb pun and tgh cari ala cafe or bistro utk celebrate member kt jb tu. Kalau boleh nak yg cozy n sweet view gitu. Heheh.

  2. Hi Hanie,
    Cafe ni dalam mall, kat 1st floor (if i’m not mistaken). The cafe itself is not posh, dah lama… and the view kalau you dapat seat kat railing is of the mall’s atrium… really nothing fancy. The food and the pricing for me is unbeatable… So there you go, nak ambience ke, nak taste of the food and $$?? hehehe … tapi kalau you makan tak sedap, jangan marah i ok..? Kalau nak ambience yang ok, boleh try carabou … but at night!! Siang not so nice.. food is thai influenced.. Another place is Tera-Thai, also Thai influenced, ambience is romantic and nice…food pun ok.. try sotong telur masin and coconut shake… sedap!!

  3. Waah, Carabou gn Tera-thai. First time dgr. Both place kt JB area ye? Romantic and nice tu yg nk dengar tue. I’ll visit there soon!! Neway, thanks a lot okey julie. Really appreciate that. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>