Makan-makan cariii passallll – PG Art Cafe Revisited…

Makan-makan cariii passallll – PG Art Cafe Revisited…

Dah banyak kali datang makan kat sini, suka dengan ambience dia.. kat sebelah luar tu, dengan blue tiles, ada air pancut/kolam kecik, burung kalerful dalam sangkar…cantik… makanan biasa je, aku rasa makanan arab, rasa dia subtle tak macam makanan melayu ke india yang  robust with flavours…. tapi mokcik suka ajaaa….. Walaupun ulang tayang, ok lah sebagai penutup tirai Januari 2012….

Kali ni aku order macam stew kambing dengan bendi, ntah apa nama dia – moushaka ke..? gitu lah lebih kurang…. ok, sedap!! baru lah ada rasa sikit… kalau tak macam bland aja… hehe..aku makan dengan roti…

Mak aku biasa lah dia mesti order benda yang dia familiar aja… dia order lamb kebab, lepas tu bila rasa aku punya sedap, asyik datang mintak cukai… hihi…. lepas tu paksa aku makan half portion dia…. dasar pengecek – like mother like daughter…. 😛 Btw, kitaorang order air teh one pot, teh dia a bit pahit. Seperti biasa, aku suka kat sini sebab dia akan hantar welcome drink dalam gelas yang cinonet – ala-ala tempat letak bunga telur orang dolu-dolu (pomegrante juice, masa kitaorg datang hari tu) and then dia bagi appetizer – roti arab (ala-ala roti nan), goat cheese and 2 biji olives…AND then for dessert diaorang bagi kurma uolss..! Pastu bila bayar bil sebelum uolls blah, dia bagi plak chewing gum supaya nafas anda tak berbau kambing…. i loike! Harga tak terlalu mahal, total bil makan hari tu rasa nya less than RM60, kira murah lah sebab bahan import dari negeri arab kan?

Dulu masa aku tulis pasal tempat ni, aku cakap tempat ni bersih kan..? sebab dapat gred A tapi hari tu aku nak terkucil punya pasal, pi lah toilet dia…. ewwww…. tak tau lah if it’s just on that day aja but the toilet was hancing pering ye… and not so clean… i hope they take greater care when preparing the food….. Muahahahaha… ada aku kisah bawah gambor lamb kebab, cerita pasal hancing pering plak..? Evil laugh and ……tak jadi kentot ~~~~~ 😛

2 Responses »

  1. nk kene try nih tapi saya duk seri alam so cam jauh skit. restoren nih concept dia makanan arab ke apa…kt taman U memang ada 3/4 kedai arab kan…saya dah try al arabi ari tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>