Makan-makan cariii pasaalllll – Tera-Thai Fine Dining, JB

Makan-makan cariii pasaalllll – Tera-Thai Fine Dining, JB

Dah lama makan kat sini baru la ni nak buat entry, biasa lah malassss…. Actually dah lama skodeng-skodeng restoran ni setiap kali lalu kat belakang Hyatt tu… tapi tak pernah masuk sebab tak de geng and it looks expensive. Sampai lah satu hari tu, entah apa angin aku ajak the whole clan pi makan dinner kat sini… Wooooo… i loike the decor of the restoran, nampak mewah and exclusive (to my standard la.. of crozz kalau orang yang ado-ado maybe tempat ni nothing..) Set-up kat rumah quarters lama, furniture kayu, lampu ala-ala romantik… memang cun lah… Ok these are some of the food that we ordered, banyak gak yang tak amek sebab lighting kan ala-ala romantik so gambar tak cantik, ini actually from several visits aku combine je la sekali…

Brokoli dengan udang, sedap!

Mahal weyyy ikan kat atas ni tapi pueh hati.. actually total bill masa makan malam yang satu clan tu RM240++ tapi puas hati la, tempat ekslusif, air-cond, wait staff excellent walaupun makanan ada yang sedap, ada yang s0-s0….

Pulut Mangga yang sangat sedap… aku suka kacang hijau goreng yang diaorang tabur atas pulut tu.. sweet and crunchy

Labu santan pun sedaaappp… manis, lemak semua ada…..

Kerabu soohoon, sedap tapi agak masam dan pedas… adik aku suka bangat menatang ni…

Ini dish ayam yang aku tak ingat nama nye, pun sedap juga… :)

Ini ialah miang krom, jangan takut bertambah miang kalau makan ni hehe …. pelik kan? Pada aku pelik, selalu nampak dalam TV tapi tak pernah terlintas kat kepala hotak aku yang aku akan dapat makan menatang ni kat JB. I thought i had to go to Thailand ke, ke utara baru dapat merasa… hehe jakun tol! Daun kaduk, pastu ada kacang tanah goreng, udang kering, cili padi and sos kicap…. rasa dia, pada aku sedap…pada adik2 aku tak sedap.. daun kaduk tu rasa macam pedas-pedar and berbau herba, and then rasa lemak-lemak kacang, then manis sambal kicap and pedas cili api.. memang intense taste to your tastebuds la… Aku sangat sokerr…

Ini air special untuk card members, aku pun tatau apa nama dia… rasa so-so tapi rupa memang cantik.. actually tempat ni ada dish sotong masak dengan salted egg yang sangat sedap, aku rekomen korang order kalau pi sini and air coconut apa ntah, rasa macam coconut shake sangat sedap.. order jangan tak order… rugi wooo… Sorry no pictures of the star picked food and drinks sebab tukang amek gambor (jarimok) lupe….

So itu aja nak citer, tempat ni memang best kalau nak celebrate anniversary kahwin ke (hint!, hint!), birthday orang ke bulan May ni kannnn… (hint! HINT!)…. hehehehe 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>