Makan-makan caarriii passalllll – TGIF, Wisma JOTIC

Makan-makan caarriii passalllll – TGIF, Wisma JOTIC

TGIF…Thank God It’s Friday ~ Alhamdullilah dah hari Jumaat, besok tak keje..Yippeee!! Bolehh? Semalam pi makan kat TGIF Restaurant kat JOTIC… aku rasa last time aku datang makan kat sini was 15 years ago….. ke lebih ek..? Kurang pulak daya ingatan kepala hotak aku ni… tapi memang lebih dari 10 tahun, confirm!! So aku dah lama ajak adik aku teman pi sini, nak ajak en. hubby ke my maman ke..memang tak kesampaian la…. semalam  baru sampai hajat tapi aku rasa lagi 10-15 tahun lah aku akan kembali makan ke sini….itu pun a very big KALAU macam …… kalaudahtakadatempatmakanlagikatJBdanakuakanmatikebulurpunyalapar  which really means TAK AKAN la… kan..? Muahahaha paham ke? Tak paham sudehh…

These was the food that was ordered ..

Aku oder ikan salmon….. ikan tu sedap tapi muak sebab tak de sos whatsoever… dah tekak melayu kan..? Makan ikan bakar pun ada sambal kicap weyy… ini dia bantai suh perah limau aja…. mokcik agak keciwa… apa lah salah nye letak tartar sos ke? white sos ke? apa-apa sos lah kecuali sos cili and sos tomato heinz dia tu..? Ke memang boleh request, aku je yang jakun tak tau..? hihi.. macam tak berbaloi pulak.. rega dalam RM39+. Mokcik juga order french onion soup…. aku rasa aku masak onion soup lagi sedap…. and aku agak sentap lite-lite dengan server kitaorang tu… hallo budak! just because mokcik now wears tudung, had gotten a bit rotund (a bit keee??) and aged a little doesn’t mean i’m an ignorant fool ok..? Nyampes betul, i think he was trying to be helpful, unfortunately i feel offended and felt he was being condescending…. haaaaaahaaa.. sue me! 😛 I know what melted cheese look like, you don’t have to point it out to me…. and you could at least give us time to peruse the menu before standing there and then had the audacity to look bored because we took too long to order… Kebongokan berganda!

Ini adik aku order, i think it was tennesse steak ke apa ntah…? Aku tak ingat… yang aku ingat ialah… sos dia maniiissss… and pada aku tak sedap… the steak was nice… tak de lah macam makan steak RM5 hengget kunyah 3 hari and end-up dengan hampas daging aja…. muhahahaha… sangat keji, mengutuk lagi…. issh! Harga steak ni aku tak tau .. but i suspek dalam RM50+ mahalll weeyy!!

Ini apa si jarimok order….. aku rasa this time, dia menang la…. sebab pada aku steak dia sedap…. ini sirloin steak dengan blackpepper sos, cheesy mash potatoes and brokkoli..Nyumm! Sedap!! Cuma kalau aku yang order, i would order medium well not well done… hehe 😀  Harga dalam RM44+

Budak2 ni order air kaler-kaler… hijau dengan merah tapi ya allah…MASAMMM!!!! Kecut telur (kalau aku ada telur la..) time minum…. BBuurrgghhhh!!! (Bayang kan ala-ala kuda vibratekan bibir sambil menyeringai tayang gigi dia yang besor..)

So..itu lah dia adventure aku masa makan kat TGIF… total kerugian semua sekali adalah RM209. Memang tak akan lagi aku datang makan kat sini, kecuali ada orang nak belanja………muahahahahha —> evil laugh and kentut yang busukk! 😛

sekian terima kasih…

3 Responses »

  1. ada lagi ker TGI friday kat jotic tu??? ari tu saya lalu depan (malam) macam sunyi sepi jer gelap gelita….hmmm….klu tahu ade saya nk singgah lah…dulu 5 thn lepas ada pegi sekali sana…c ya julie

  2. Kawasan tu memang sunyi sepi bila malam en. ntiq, tapi TGIF tu totap meriah… masa i pi sana, dinner time was a busy affair… ramai orang yang poket tebal di JB.. hehe 😀

    Actually, to be honest tempat tu tak sesuai untuk orang islam sebab masuk2 je, kat entrance bau alkohol adalah sangat kuat….

  3. minta maaf ye sbb nak komen cket. klu tempat tu ade serve alholic drinks (tequila, rum, whiskey etc) mmg la tak sesuai utk dikunjungi leh org islam. would they (tgi f) be concern about the halal status of the food since they serve alcoholic drinks. utk renungan kite semua yer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>